حاشیه نویسی چیست ؟

حاشیه نویسی

حاشیه نویسی چیست ؟

سلام به همه­ی مکتبستانی های عزیز, به ویژه داوطلبین عزیز کنکور 1401 در رشته های مختلف. تو این مقاله به صورت دقیق و جامع پیرامون مبحث حاشیه نویسی صحبت میکنیم. لذا در ادامه تفاوت های حاشیه نویسی و خلاصه نویسی رو به صورت کامل برای شما مطرح میکنیم و البته درباره درس هایی که حاشیه نویسی در اونها مفید و موثر هست نیز به صورت ویژه صحبت میکنیم.

 

حاشیه نویسی یک تکنیک موثر :

تکنیک حاشیه نویسی هم مربوط به دروس عمومی مانند دینی و ادبیات و… می باشد و هم در دروس اختصاصی مثل درس زیست و مفاهیم شیمی مورد استفاده قرار می گیرد. این تکنیک ها مانند تکنیک خلاصه نویسی، باید در زمان مخصوص به خودش انجام شود با این تفاوت که لازم نیست تمرینی در این بخش حل شود.

 

نحوه انجام حاشیه نویسی :

این تکنیک در مرحله ی سوم فرآیند یادگیری، یعنی پس از مطالعه کتاب درسی و پس البته در انتهای مرحله تست زنی انجام میشود. به این صورت که به سراغ منبع درسی می رویم  و نکات استخراج شده از تست ها یا نکاتی اضافه که در جزوه به صورت ویژه به آنها اشاره شده است را در همان صفحات کتاب که مربوط به آن منبع مورد نظر می باشد یادداشت میکنیم.

برای انجام حاشیه نویسی ؛ مطالب مهم متن را در حاشیه همان صفحه متن یادداشت می کنیم. در انجام این کار سعی کنیم که در کوتاه ترین جمله بندی ها و کلمات، بیشترین منظور و مفهوم را برسانیم. البته استفاده از نمودار درختی در این گونه موارد، مخصوصا زمانی که مطالب به هم پیوسته و ارتباط دارند، کاری بسیار ارزشمند است که به شما در امر مرور، مخصوصا در روزهای منتهی به آزمون ها حسابی کمک میکند.

برای برجسته سازی ؛ در متن، دور یا زیر کلمات مهم خط کشیده و یا با ماژیک، این عبارت ها را هایلایتشان می کنیم تا هنگام مرور این دست کلمات که از نظرمان کلماتی کلیدی، مهم و پرتکرار بودند را با دقت بیشتری مطالعه کنیم.

این تکنیک ها، روش بسیار مؤثری برای افزایش تمرکز و دقت هستند. این کار شما را نسبت به خواندن عادی بسیار فعال‌تر و تیزتر و همچنین کیفیت کار شما را بالاتر برده و میتوانید در مدت زمان کمتری ، نه تنها با کاهش کیفیت، بلکه با افزایش نسبی کیفیت مطالعه و مرور کنید.

 

حاشیه نویسی با خلاصه نویسی چه تفاوتی دارد؟

خیلی از بچه ها هنوز تفاوت خلاصه نویسی، نکته برداری و حاشیه نویسی رو نمیدونن تکلیف نکته برداری که از اسمش مشخصه، ولی اون دوتای دیگه کلا متفاوت هستن. پس بریم ببینیم کجا باید از هرکدوم استفاده کنیم. تو خلاصه نویسی ما یه مطلب رو مطالعه میکنیم و هرچی برداشت کردیم رو به زبون خودمون تو یه دفتر جدا یادداشت میکنیم. بنابرین مطلب به صورت کامل نوشته نمیشه. از ویژگی های اصلی خلاصه نویسی میشه به انجام شدن اون تو دور دوم مطالعه اشاره کرد و اینکه تمام موارد و نکات رو هم باید شامل بشه. درضمن لازم نیست که خلاصه نویسی با جملات کتاب باشه.

مشاهده مقاله  آیا من‌ میرسم تا کنکور یدور دروس رو بخونم‌و مرور هم کنم؟

در حاشیه نویسی هدف اصلی جدا کردن نکات مهم و کلیدی هر مبحث هست. درواقع سعی میکنیم ارتباط مباحث مختلف و یا تصاویر مختلف با متن کتاب رو باهم مشخص میکنیم. از ویژگی های اصلی حاشیه نویسی میشه به مختصر و مفید بودن (کوتاه بودن) اشاره کرد و اینکه فقط نکات کلیدی و مهم هر مبحث رو شامل بشه. درضمن بهتره که خلاصه نویسی با جملات کتاب باشه.

راستی این رو هم بگم که حاشیه نویسی باعث میشه دچار پراکندگی نشیم و بتونیم تمام مطالب مرتبط رو با هم و در زمان اندکی مرور کنیم. یادتون باشه تو درس های زیست شناسی و شیمی برای رشته تجربی، شیمی و دیفرانسیل برای رشته ریاضی و همچنین برای پیام آیات دین و زندگی حاشیه نویسی حسابی تاثیر داره.

 

نکاتی که در هنگام حاشیه نویسی و برجسته سازی باید مورد توجه قرار گیرند :

کم بودن حجم مطالب نکته برداری شده یک ویژگی بارز و خوب برای آن به حساب می آید.

توجه داشته باشید که مقدار حاشیه نویسی و برجسته سازی نباید بیشتر از ۳۰ درصد حجم کل مطالب باشد.

در هنگام تست زنی، کنار تست هایی که به نظرتان مهم تر هستند علامتی بگذارید تا بعدا در هنگام نکته برداری، نکاتشان را مورد توجه قرار دهید.

در دروسی مانند زیست و گاها شیمی، دیده شده که بعضی از داوطلب ها کتابشان را سیمی کرده و برگه های سفید رنگی در لابه لای صفحات قرار داده و توضیحات اضافه و نکات تستی و یا حاشیه نویسی را در آن برگه های انجام میدهند. به این کار، حاشیه نویسی پیشرفته گوییم.

با خلاقیت و به زبان خود نوشتن، در یادگیریتان تسریع بخشیده و مطالب را بهتر یاد می گیرید.

اگر در یادداشت نکته ای تردید کرده اید که در آن را یادداشت کنید یا خیر، آن نکته را ننویسید.

 

یک جلسه مشاوره تلفنی رایگان راهنمایی برای کنکور 1401 میخواهید؟

آیا قصد دارید در کنکور 1401 شرکت کنید؟ آیا نیاز به دارید ؟

مایلید یک جلسه مشاوره رایگان با مشاورین دانشجوی پزشکی و دندان پزشکی ما داشته باشید؟

کافیست همین الان “کنکور 1401” را به ۱۰۰۰۳۴۷ پیامک کنید.

مشاورین ما با شما تماس می گیرند و شما را راهنمایی می کنند.

یک جلسه مشاوره رایگان با دانشجویان پزشکی

ما توی مکتبستان یک تیم بزرگ از دانشجویان پزشکی داریم که میتونیم تا کنکور بهتون برنامه و مشاوره تلفنی بدیم.

برای آشنایی با خدمات ما یک جلسه میتونیم مشاوره رایگان داشته باشیم.

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، کافیست فرم زیر را پر کنید 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، کافیست فرم زیر را پر کنید 

محصولات مکتبستان
دریافت لینک دانلود