راه‌های تقویت حافظه برای درس خواندن جهت موفقیت در کنکور

 راه‌های تقویت حافظه برای درس خواندن جهت موفقیت در کنکور

دانستن راه‌های تقویت حافظه برای درس خواندن جهت موفقیت در کنکور، امری ضروری و لاینفک است. زیرا به خاطر‌سپاری تک‌تک دروس، فرمول‌ها، حجم بالای منابع درسی، حتما نیازمند ذهنی آماده و فعال است. در این مقاله چون ما می‌خواهیم به راه‌های تقویت حافظه و ضرورت آن برای درس خواندن بپردازیم باید بگوییم که در واقع اگر شخصی تمام متد درس خواندن و علم آموزی را بلد باشد نصف راه را رفته و اگر حافظه‌ی خوب و قوی داشته باشد نصف دیگر راه را خود‌به‌خود پیموده و این دو یعنی (دانستن متد درس خواندن و داشتن حافظه قوی) هر دو مکمل هم هستند، به این معنا که اگر شخصی متد درس خواندن را بداند ولی حافظه چندان قوی نداشته باشد، موفق خواهد شد ولی به نتیجه مطلوب و دلخواه نخواهد رسید و در این مبحث چون ما می‌خواهیم تنها به راههای تقویت حافظه برای درس خواندن بپردازیم و دانستن متد علم‌آموزی خود مبحث جدایی را می‌طلبد بنابراین تنها به راههای تقویت حافظه می‌پردازیم.

گذشته از آن که همه ما می‌دانیم داشتن حافظه خوب در بسیاری از مواقع امری ذاتی است و صد البته خوشا به حال این افراد که از این موهبت الهی برخوردارند ولی گاهی هم می‌تواند اکتسابی باشد به این معنا که راه‌هایی وجود دارد که ما بتوانیم آن را در خودمان پرورش و تقویت کنیم بنابراین سعی ما بر این است که تا جایی که امکان دارد به این موارد بپردازیم.
راه‌های تقویت حافظه برای درس خواندن جهت موفقیت در کنکور
راه‌های تقویت حافظه برای درس خواندن جهت موفقیت در کنکور

راه‌های تقویت حافظه برای درس خواندن با روش‌های تغذیه‌ای

یکی از مهمترین راه‌های تقویت حافظه برای درس خواندن تغذیه است. هیچگاه نمی‌توان از اهمیت تغذیه، نه تنها برای تقویت حافظه بلکه تمام امور غافل شد، برای مثال: اگر سری به دادگاه‌های خانواده بزنیم، با حجم زیادی از اختلافات زوجین که دلایل آن بیشتر سردی مزاج است که از لحاظ روانشناسی منبع آن از تغذیه نامناسب است گرفته تا برخوردهای نامناسب افراد با یکدیگر، موفقیت‌ها، شکست‌ها، ناکامی‌ها و…. خواهیم دید که رابطه حافظه با تغذیه اصلاً امری دور از ذهن نیست، بنابراین ما اول از همه به تغذیه که از دیگر موارد مهم تر است می‌پردازیم و به بعضی از منابع بسیار مهم تغذیه‌ای برای تقویت حافظه اشاره خواهیم کرد.

 

آنتی‌اکسیدان‌ها:

این ترکیبات باعث سلامت مغز می‌شوند و حتی می‌تواند باعث ساختن سلول‌های جدید مغز شود.

منابع: میوه‌های رنگی، سبزیجاتی مثل کرفس، کلم‌بروکلی، گل‌کلم، چای‌سبز، گردو که علاوه بر آنتی‌اکسیدان‌ها، دارای اسید چرب امگا3 نیز هست، گوجه‌فرنگی، سیب، انگور‌قرمز یا مویز(کشمش) برعکس مشروبات الکلی که از انگور گرفته می شود و اثرات بسیار مخرب و نامطلوب روی مغز می گذارد.

 

کافئین:

منابع: قهوه، چای و سایر مواد کافئین‌دار

واقعیت این‌ است که وجود کافئین در قهوه و چای، عملکرد حافظه کوتاه مدت، بلند مدت و قدرت تمرکز را بالا می‌برد، از اینها گذشته باعث می‌شود احساس خواب‌آلودگی در انسان از بین برود و شخص تمرکز بسیار بالایی در این امر پیدا کند، لذا استفاده از آدامس‌های کافئین‌دار بسیار توصیه می‌شود، چون گذشته از کافئین که باعث بهبود حافظه می‌شود از لحاظ روانشناسی خود آدامس جویدن هم باعث تمرکز و تقویت حافظه می‌شود.

 

کورکومین

منابع: ادویه‌جات(زردچوبه)

 

انواع ویتامین‌ها، مواد‌معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها، منیزیم

منابع: هفت‌مغز. هر کدام از مغزیجات مثل: پسته، فندق، کنجد، نارگیل، بادام، گردو، نخودچی؛ هرکدام خواص مخصوص به خود را دارد بنابراین توصیه می‌شود همه را مصرف کنید تا از خواص همه بتوانید استفاده کنید؛ مغزیجات تماماً حاوی چربی سالم هستند که برای بدن لازم هستند؛ می‌توان گفت منیزیم در افزایش حافظه و تاثیر بالا در یادگیری معجزه می‌کند بنابراین اصلا نباید از مغزیجات غافل شد.

خواص ویتامین‌ها. برای مثال: روغن زیتون منبع مهمی از ویتامین‌های E و‌K برای بهبود حافظه است و چغندر باعث افزایش جریان خون در مغز می‌شود و دارای ویتامین‌های A و C است.

 

B4 ، B5، B6 ، B12 ، اسیدهای آمینه مورد نیاز مغز، کولین و فسفاتیدیل‌سرین

منابع: تخم‌مرغ که تمام خواص ذکر شده در آن موجود است و باعث بهبود عملکرد مغز می‌شود، گوشت‌قرمز حاوی مقدار زیادی B4 و B12 است که برای مغز لازم و ضروری است، ویتامین B4 در ارتباطات سلولهای عصبی نقش بسزائی دارد و باعث حفظ خاطرات می‌شود.

 

امگا 3:

نوعی چربی حیوانی است.

منابع: ماهی‌ها به خصوص ماهی‌های آب سرد مثل: ساردین و قزل‌آلا، گردو، لوبیا‌چیتی، اسفناج و سویا؛ در مقابل باید از اسیدهای چرب آسیب دیده مانند روغن‌های گیاهی فرآوری شده خودداری کنید.

 

ویتامین D

منبع: نور‌خورشید

باعث رشد عصب‌های مغزی می‌شود و به قسمت‌هایی از مغز که به برنامه‌ریزی، پردازش اطلاعات و شکل گیری حافظه مربوط می‌شوند کمک می‌کند.

 

در عوضِ تمام مواد‌غذایی گفته شده که برای حافظه مفید است، مصرف پنیر باعث کندی ذهن می‌شود و ماده موثره در آن تیرامین است، اما تیرامین توسط آنزیمی در بدن ما تجزیه می شود که این آنزیم برای عملکردش به مس نیاز دارد و گردو سرشار از مس و فسفر می‌باشد بنابراین مصرف پنیر باید با گردو همراه باشد.

در آخر بحث تغذیه باید بگوییم: از آن جایی که مغز به انرژی زیادی برای درس خواندن نیاز دارد اگر دانش‌آموزی میل به صبحانه نداشت بنابراین بهترین راه تامین سریع انرژی مصرف خوراکی های شیرین مثل کشمش و عسل و انجیر خشک است.

 

راههای تقویت حافظه برای درس خواندن با روش‌های غیر تغذیه ای

۱- ورزش:

سلول‌های عصبی با ورزش تحریک می‌شوند و تولید آنها سریعتر اتفاق می‌افتد  در نتیجه ارتباط بین این سلول‌ها قوی‌تر می‌شود؛ ورزش باعث می‌شود جریان خون به سمت مغز افزایش یابد و سرعت در یادگیری چند برابر شود.

۲- تمرکز برای درس خواندن:

از انجام همزمان کارها با هم خودداری کنید زیرا باعث کندی ذهن می‌شود و خطا را افزایش می‌دهد، بنابراین اگر قصد دارید در یک روز درس بخوانید، آن روز را فقط به درس خواندن اختصاص دهید و از انجام کارهای دیگر خودداری کنید.

۳- دور کردن افکار منفی:

هر فکری غیر از درس و هر فکری که شما را از هدف اصلی دور کند افکار منفی محسوب می‌شود؛ گاهی افکار منفی مثل خوره به جان انسان می‌افتد، در این زمان بهترین راه این است که با ذکر خدا روز خود را شروع کنید و یاد او را در آن روز از دل و ذهن خود بیرون نکنید و پیوسته به او توکل کنید و از افکار منفی به خدا پناه ببرید.

۴- خواب و استراحت:

خواب و عملکرد مغز ارتباط بسیار تنگاتنگی با هم دارند؛ مثلاً: خواب راحت در شب باعث عملکرد عالی حافظه در روز می‌شود، همچنین توصیه می‌شود کمتر از ۶ ساعت و بیشتر از ۸ ساعت در شب نخوابید تا باعث عملکرد بهتر مغز خود شوید همچنین خواب‌هایی در حد چرت‌های کوتاه‌مدت روزانه هم باعث بهبود عملکرد مغز می‌شود.

۵- شاد بودن و ارتباط برقرار کردن با دیگران:

شاید خود شما نیز تجربه کرده باشید که وقتی از زیاد درس خواندن حالت کسل کننده‌ای پیدا کردید بعد یکدفعه دوستتان با شما تماس می‌گیرد و با هم صحبت می‌کنید و دقایقی خوش هستید، یا مثلا بعد از مقدار نسبتا طولانی درس خواندن می‌روید دقایقی را در کنار خانواده می‌گذرانید و مجدداً برای درس خواندن اقدام می‌کنید یک نشاطی شما را به جلو می‌راند و حس می‌کنید درس را بهتر متوجه می‌شوید و این احساس، واقعی است زیرا مغز با شاد بودن بهتر عمل می‌کند و آمادگی بیشتری برای یادگیری پیدا می‌کند.

۶- استرس نداشته باشید:

استرس بزرگترین دشمن حافظه شما است و باعث نابودی سلول‌های مغزی در طول زمان می‌شود، بنابراین با تمام قوا باید از این خطر جلوگیری کرد؛ مصرف ماهی و گردو باعث کاهش اضطراب می‌شود.

 

تا اینجا سعی شد بهترین راه‌های تقویت حافظه برای درس خواندن در کنکور چه از لحاظ تغذیه ای و چه از لحاظ غیرتغذیه‌ای ارائه شود و اگر کسی بخواهد از یک حافظه قوی برای یادگیری به هدف موفقیت در کنکور برخوردار باشد، اگر بتواند تا جایی که ممکن است توصیه‌های یاد شده در این مقاله را به کار ببندد حتما موفق خواهد شد.

مقالات خواندنی: 

۷ راه برای تقویت حافظه برای درس خواندن

چگونه مانع فراموشی آموخته هایمان شویم؟

تغذیه کنکوری ها چگونه باید باشد؟

 

یک جلسه مشاوره رایگان با دانشجویان پزشکی

ما توی مکتبستان یک تیم بزرگ از دانشجویان پزشکی داریم که میتونیم تا کنکور بهتون برنامه و مشاوره تلفنی بدیم.

برای آشنایی با خدمات ما یک جلسه میتونیم مشاوره رایگان داشته باشیم.

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، کافیست فرم زیر را پر کنید 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، کافیست فرم زیر را پر کنید 

محصولات مکتبستان
دریافت لینک دانلود