۶ توصیه کلیدی در شب قبل از آزمون و روز آن
۱️⃣مطالعه ممنوع: اکیدا توصیه میشود که در صبح روز آزمون و همینطور تا نیمه های شب قبل ازآزمون، مطالعه نداشته باشید. به دلیل اینکه مطالعه فشرده در ساعات منتهی به آزمون، هیچ نتیجه ای جز آشفته كردن احتمالی ذهنتان نخواهد داشت. مطالبی که شب قبل یا صبح روز آزمون خوانده میشوند، در حافظه کوتاه مدت شما ماندگار نخواهد شد و فقط موجب تشدید استرس و اضطراب شما داوطلبان میگردد. به جای این روش اشتباه، در یک الی دو روز مانده به آزمون های آزمایشی، با توجه به راهنمایی ها و برنامه مشاورتان، جمع بندی و مرور داشته باشید.
به هیچ وجه به مرور و دوره ی مطالب و مباحثی كه از نظرتان گنگ یا پیچیده است، نپردازید.
۲️⃣برنامه ریزی داشته باشید : کارهایی را که باید پیش از آزمون خود انجام دهید، فهرست کنید. دو عدد مداد سیاه پر رنگ، پاك كن، تراش و كارت ورود به جلسه، ساعت مچی و سایر وسایل ضروری را آماده کنید تا هنگام صبح، با عجله به دنبال آن ها نگشته و خدای نكرده چیزی را فراموش نكنید. به همراه داشتن مقداری خوراكی( به خصوص با محتوای قندی، مانند کشمش و خرما)، یك بطری كوچك آب و دستمال كاغذی در جلسه آزمون خالی از لطف نخواهد بود.
هر کاری که باید انجام بدهید را در این فهرستتان بگنجانید و مطمئن شوید زمان کافی را برای انجام بدون استرس همه ی این کار ها دارید. تایم قبل از آزمون، زمان خوبی برای آماده سازی و انجام دادن به کلی ریزه کاری ها نیست.
پس حداقل شب قبل از آزمون، سعی کنید کارهای مربوطه را انجام دهید تا بدون استرس و اضطراب برای رفتن به سر جلسه آزمون، آماده شوید.
۳️⃣مثبت نگر باشید: . نگرش و دید شما بر نتیجه ی آزمونتان تأثیر می گذارد .به مسائل حاشیه ای و کم اهمیت فكر نكنید و سعی کنید ذهنتان آرامش خاصی داشته باشد. به جای فکر کردن به مسائل و افکاز منفی و تنش زا، به اتفاقات قشنگ و دلپذیر فکر کنید. به آزمون خود و نتیجه ی آن مثبت فکر کنید و شکست را به عنوان نتیجه ی آن نپذیرید. باور داشته باشید که می توانید آن را پشت سر بگذارید و به مراتب نتابج بهتری بگیرید. از اشتباهاتی که در سرجلسه آزمون های قبلی مرتکب شدید، درس عبرت بگیرید تا در آزمون های بعدی آن ها را رفع کنید.
۴️⃣برای بیدار شدن آلارم بگذارید:
به همه ی داوطلبان مخصوصا آنهایی که با یک یا دو آلارم بیدارشده و به هر دلیلی، مجددا میخوابند، توصیه میکنم که راهکار زیر را انجام دهند.
مثلا اگر قرار باشد که در ساعت ۶ و ۱۵ دقیقه بیدار شوید، ۳ آلارم به فواصل ۴ دقیقه بگذارید . و اینکه تلفن همراهتان را به فاصله ی ۲ الی ۳ متری، در جایی با ارتفاعی نسبتا بلند، مانند طاقچه اتاقتان بگذارید تا برای خاموش کردن صدای آلارم، مجبور شوید که از جایتان بلند شده و مسافتی را طی کنید.
نهایتا با ۲ الی ۳ بار تکرار اینکار به فواصل کوتاه مدت ، خواب از سرتان می پرد.
جهت اطمینان به یکی از اعضای خانواده که معمولا سحر خیز تر از خودتان است، بسپارید که در زمان مقرری بیدارتان کند.
۵️⃣خواب کافی داشته باشید:
توصیه میشود شب ها در بازه ی معینی بخوابید و در ساعات معینی بیدار شوید تا این سبک به عادتی برایتان تبدیل شود تا در نتیجه در شب آزمون ، به اندازه ی کافی استراحت داشته و هنگام صبح ، زود بیدار شوید و مقدمات آماده سازی را بدون استرس و عجله انجام دهید. شب آزمون تا دیر وقت بیدار ماندن و درس خواندن و مرور کردن، بسیار اشتباه بزرگی است .
تلاش اضافه ای که برای درس خواندن تا نیمه های شب انجام می دهید به بازدهی ذهنی پایین بر اثر کمبود خواب منجر میشود . بنابراین تا دیروقت بیدار ماندن به شما کمکی نمی کند. پس این کار را امتحان نکنید. به موقع بخوابید تا صبح روز بعد احساس بهتری داشته و با نشاط تر باشید.
حتماً باید سر ساعت معینی از خواب بیدار شوید تا بتوانید مسیر رسیدن به محل آزمون را با آرامش خاطر طی کنید و در سر جلسه حاضر شوید.
اگر در روزهای پایانی منتهی به آزمون ، مخصوصا شب آزمون، تا دیروقت برای مطالعه و مرور بیدار بمانید، صبح دیر بیدار میشوید و برنامه کاری تان بهم خورده و با استرس و اضطراب کارهایتان را انجام میدهید. به عنوان مثال فرصت چندانی برای خوردن صبحانه نداشته و با دلهره به دنبال انجام کارهاتان و کارهایی که برای آماده سازی تان لازم است را بپردازید و در نتیجه در جلسه آزمون به مشکل برخواهید خورد و آن کیفیت و عملکرد مد نظر را نخواهید داشت.
توصیه میشود داوطلب ها ۲۰ الی ۳۰ دقیقه قبل از زمان برگزاری آزمون در حوزه ی برگزاری آزمون حاضر شوند. چرا که بررسی ها نشان داده که حدود ۵۰ درصد استرسها، از دیر رسیدن در سر آزمون نشأت میگیرد. بنابراین اگر داوطلبان زودتر از زمان مقرر در محل آزمون حاضر شوند استرسهاشان کمتر میشود.
۶️⃣به اصل تغذیه مناسب، توجه کنید:
دوستان عزیز هر چقدر هم که خوب مطالعه کرده باشید، استرس و اضطراب، میزان کارایی و عملکرد مغزتان را کاهش داده و تمرکزتان را بر هم میزند. انگار سر جلسه همه چیز، سر زبانتان است اما متاسفانه مطالب را نمیتوانید پیاده سازی کنید.
کارشناسان و متخصصان تغذیه توصیه هایی دارند که با عمل به آنها تا حدود زیادی از استرس شما کاسته می شود.
– شب قبل از آزمون از آشامیدن نوشیدنی های کافئین دار، مانند قهوه و چای و همچنین غذاهای پر چرب و سنگین و نوشیدنی های گازدار خودداری کنید.
_ میوه های مختلف و نوشیدنی های بدون کافئین مانند جوشانده لیمو عمانی و گلگاوزبان برای شب آزمون، گزینه های فوق العاده ای هستند.
– خوردن یك عدد خرما قبل از خواب آرامشزاست.
– در جلسه آزمون، مغزمان باید دریافت منظم انرژی داشته باشد. انرژی مغز از گلوكز حاصل میشود و گلوكز غلات میتواند در زمان بلندتری وارد خون شود.
سلول های مغزی برای این که بتوانند خوب عمل کنند، به دو ماده اصلی احتیاج دارند؛ یکی قند است و یکی اکسیژن. این خیلی مهم است داوطلب باید کاری کند که سطح قند خونش در حد مناسبی باشد که بتواند عملکرد خوبی داشته باشد.
_ در شب آزمون شام سبکی بخورید تا راحت تر بخوابید.
_ میل صبحانه در داوطلبان کنکوری موجب ذخیره انرژی در آنها خواهد شد و به این دسته از عزیزان توصیه میشود علاوه بر خوردن کامل صبحانه، همراه خود، از منابع غذایی نظیر کشمش، انواع مغزها و همچنین بطری آب معدنی ببرند.
? دوستان عزیز کنکوری
آیا میخواهید برنامه ای داشته باشید که با آن بتوانید در ۲ ماه کل دروس اختصاصیتونو بخونید ؟؟ ? ما با پکیج برنامه ریزی ۲ ماهه صفرتاصد این امکانو براتون فراهیم کردیم ? کل دروس اختصاصی رو فقط در ۲ ماه و حداقل ۲ بااار با این برنامه ریزی فوق العاده بخونید ??? البته همراه این برنامه ریزی دی وی دی هایی براتون ارسال میکنیم که صد در صد دروس اختصاصی شما رو در کوتاهترین زمان ممکن براتون تدریس کردیم ?? میخواین همین امسال به هدفتون برسید و پشت کنکوری نمونید ؟؟ همین الان “صفرتاصد” رو به ۳۰۰۰۷۰۰۴۹۰ پیامک کنید تا مشاورین دلسوز ما با شما تماس بگیرن و کاملا راهنماییتون کنن ?
دانلود جزوه کنکور برای همه دروس
برای دانلود جزوات سایر دروس روی جزوه کنکور کلیک کنید