بورسیه تحصیلی | چه رشته‌هایی بورسیه می‌شوند؟

 

چه رشته‌هایی بورسیه می‌شوند؟

تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور یا به نوعی در دانشگاه‌هایی که از نظر رتبه بندی  و موقعیت علمی جایگاه ویژه‌ای دارند آرزوی هر فرد محصلی است. بلا‌استثناء اکثر دانش‌آموزان و داوطلبان کنکوری تحصیل در دانشگاه‌های معتبر دنیا را رمز موفقیت خود می‌دانند. البته این تفکر بی‌پایه نبوده است، قطعا زمانی که شما در بهترین دانشگاه‌های دنیا و در بهترین رشته تحصیل کنید، احتمال اینکه موقعیت شغلی عالی کسب کنید بیشتر است.

چه رشته‌هایی بورسیه می‌شوند؟

اما متاسفانه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور برای همه محقق نمی‌شود و ممکن است تنها یک رویا باقی بماند. شما دوست دارید در کدام دانشگاه تحصیل کنید؟ آیا به رشته و دانشگاه مورد نظر خود فکر کرده‌اید؟ تا چه حد برای رسیدن به این خواسته خود تلاش می‌کنید؟ اگر از اهداف بزرگ زندگی‌تان داشتن تحصیلات عالیه از دانشگاه‌های معتبر دنیا است، بهتر است مطالب زیر را با دقت بیشتری مطالعه کنید.

 

چگونه می‌توان در دانشگاه‌های خارج از کشور تحصیل کرد؟

راه‌های مختلفی وجود دارند تا بتوانید تحصیلات عالیه خود را در کشور‌های دیگر ادامه دهید. گرفتن بورسیه تحصیلی از گزینه‌های رایجی است که اکثرا از این طریق اقدام می‌کنند. برای گرفتن بورسیه تحصیلی شرایط برای هر مقطع، کاملا متفاوت است. برای مثال شرایط بورسیه با توجه به نوع مدرک تحصیلی و کشور مورد نظر کاملا فرق دارد.

به طور کلی زمانی که بحث بورسیه تحصیلی به میان می‌آید باید در نظر داشته باشید که با توجه به دانشگاه مورد نظر و شرایط اعلام شده احتمال دارد که تمامی هزینه‌های تحصیلی‌تان برعهده دانشگاه مورد نظر باشد، آن هم طبق شرایط و ضوابط تعیین شده و یا ممکن است کمک هزینه تحصیلی به شما اعطا شود. پس قبل از هر‌‌گونه اقدام بهتر است شرایط بورسیه را به صورت کامل بررسی کنید.

 

چگونه رشته مورد نظر خود را انتخاب کنیم؟

قبل از آنکه بدانید چه رشته‌هایی بورسیه می‌شوند، ابتدا باید علایق، هدف و بازار‌کار خودتان را در نظر بگیرید. در درجه اول علاقه هر فردی حرف اول را می‌زند. چرا که بدون داشتن علاقه به رشته خود، هر چقدر هم مدارک علمی بالاتری داشته باشید باز هم عملکرد عالی نخواهید داشت. پس برای انتخاب رشته، حتی برای بورسیه شدن هم باید علاقه خود را در نظر بگیرید.

بعد از آنکه رشته خود را انتخاب کردید آیا آن را به عنوان یک هدف بزرگ در زندگی‌تان در‌نظر گرفته‌اید؟ آیا بازار‌کار مناسبی برای آن وجود دارد؟ آیا هدفتان از رشته‌ای که انتخاب کردید کسب درآمد است یا تنها علاقه را در نظر گرفته‌اید؟

اگر بعد از انتخاب رشته توانستید با اطمینان و قاطعانه جواب سوالاتی که گفته شد را بدهید، آنگاه بدون شک رشته مناسب خود را انتخاب کرده‌اید.

بهترین رشته‌ها برای بورسیه تحصیلی کدامند ؟

طی بررسی‌های انجام شده رشته‌های پزشکی و پیرا‌پزشکی بهترین گزینه‌ها هستند. البته ناگفته نماند که هزینه‌های بالایی هم دارند. اما برخی کشور‌ها مانند آلمان و اتریش هزینه تحصیل در این رشته‌ها را رایگان کرده‌ اند. این دو رشته به دلیل بازار‌کار همیشگی که دارند، طرفداران زیادی هم به خود جذب کرده‌اند.

اما در مقابل رشته‌های مهندسی با هزینه‌های معقول‌تری همراه هستند. رشته‌هایی مانند برق، عمران، مکانیک و کامپیوتر از پر‌طرفدار‌ترین رشته‌های مهندسی هستند که بازار‌کار خوبی هم دارند.

حال سری به رشته‌های انسانی بزنیم. از بین این گروه، رشته‌های حقوق و مدیریتی هم طرفداران زیادی دارند و هم بورسیه تحصیلی می‌شوند. اما رشته MBI در سطح جهانی ارزش بسیار بالایی دارد که در تمامی کشور‌ها بورسیه تحصیلی دارد و افراد زیادی در این رشته موفق شده‌اند.

 

لیست رشته‌هایی که بورسیه می‌شوند

حال نوبت به آن رسیده تا رشته‌هایی که بورسیه می‌شوند را در هر گروه تحصیلی بشناسید؛

 

  • رشته‌های گروه علوم پایه:

فسيل شناسي و چينه شناسي. زمين شناسي نفت. زمين شناسي زيست محيطي. شيمي كاربردي. فيتوشيمي. سلولي و مولكولي. زيست فناوري ميكروبي. آمار. زيست شناسي دريا (جانوران دريا و بوم شناسي دريا). فوتونيك. لرزه شناسي. زلزله شناسي. نانو

 

  • شيمي :

نانو شيمي نظري، نانو پليمر، نانو مواد معدني، نانو سوپ‌امولكول. بيوانفورماتيك.

 

  • رشته‌های گروه تجربی:

پزشکی، پیراپزشکی، هوشبری، دندانپزشکی، دامپزشکی، مامایی و….

 

  • رشته‌های گروه هنر:

مديريت پروژه و ساخت، معماري اسلامي، معماري و گرايش‌هاي آن. پژوهش هنر تاريخ تطبيقي و تحليلي هنر، مرمت آثار و اشياي فرهنگي و تاريخي، مرمت و احياي بناها و بافت‌هاي تاريخي.

 

  • رشته‌های گروه فنی مهندسی:

الكترونيك، مخابرات، مهندسي زلزله، مهندسي سواحل، بنادر و سازه‌هاي دريايی، حمل‌و‌نقل، فتو‌گرامتري، سنجش از دور، ساخت و توليد، طراحي كاربردي زمينه مكانيك جامدات، مهندسي خودرو، سيستمهاي تعليق، ترمز و فرمان، مهندسي راه آهن، مهندسي دريا، مهندسي هوا  فضا، سازه‌هاي هوائي، مكانيك پرواز و كنترل زمينه ماهواره، استخراج، مكانيك سنگ، مهندسي پليمر، صنايع پليمر، بيو‌الكترونيك، بيومكانيك، بيو‌متریال، مجموعه مهندسي صنايع، مهندسي نفت مخازن، هوش مصنوعي، مهندسي مواد و متالورژي، بيوتكنولوژي، محيط زيست، علوم و فناوري، مهندسي هسته‌اي، مهندسي فناوري اطلاعات، مهندسي سيستم‌هاي انرژي.      

 

مقالات خواندنی: 

بهترین رشته‌های انسانی کدامند؟ بروزرسانی ۲۰۱۹

بهترین رشته‌های دانشگاه فرهنگیان کدامند؟

برای قبولی در رشته پزشکی چه باید کرد؟

قبولی در دانشگاه فرهنگیان با چه رتبه‌ای امکان پذیر است؟

دندانپزشکی چند ترم است؟ تحصیل در دانشگاه و بازار کار

قبولی در رشته پرستاری مخصوص داوطلبان کنکور ۹۹ به چه صورت است؟

یک جلسه مشاوره رایگان با دانشجویان پزشکی

ما توی مکتبستان یک تیم بزرگ از دانشجویان پزشکی داریم که میتونیم تا کنکور بهتون برنامه و مشاوره تلفنی بدیم.

برای آشنایی با خدمات ما یک جلسه میتونیم مشاوره رایگان داشته باشیم.

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، کافیست فرم زیر را پر کنید 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، کافیست فرم زیر را پر کنید 

محصولات مکتبستان
دریافت لینک دانلود