کنکور سراسری

سلام بچه ها. امروز دوس دارم یه پست متفاوت بذارم. پستی با عنوان کنکور سراسری !

خیلی از ماها امروز فردا کنکور سراسری میدیم. خیلیا قبل ما کنکور سراسری دادن.

ولی تا حالا شده با تاریخچه کنکور فک کنین؟

تا حالا به این فک کردین آیا کنکور حذف میشود؟

آیا کنکور سراسری در سایر کشورها هم برگزار میشه؟

اصلا چرا کنکور سراسری ایجاد شد؟

شما رو نمیدونم ولی من به شخصه اگه تاریخچه یه چیز مثه کنکور سراسری رو بدونم راحت تر باهاش کنار میام 😀

کنکور سراسری

تاریخچه کنکور سراسری در ایران

كنكور در ايران از ابتداي تأسيس دانشگاه‌ها  وجود داشت ولي تا سال ۱۳۴۲ هر دانشگاه براي جذب دانشجو مستقل عمل مي‌كرد و دانشگاه‌ها با گرفتن امتحانات ورودي خاص خود، دانشجوياني را مي‌پذيرفتند.

از اوايل دهه ۱۳۴۰ دانشگاه‌هايي از جمله صنعتي آريامهر، پلي‌تكنيك، ملي، فردوسي و جندي‌شاپور ساخته شدند كه تا اوايل دهه ۱۳۵۰ تعداد آن‌ها به ۱۴ دانشگاه رسيد.

به مرور زمان، حجم متقاضيان ورود به دانشگاه بسيار زيادتر از گذشته شد و اين موضوع مسئولان وقت را واداشت تا آموزش عالي را تأسيس كنند و از اين طريق پاسخگوي جمعيت زياد داوطلبان براي ورود به دانشگاه باشند. بنابراين گزارش، پس از تأسيس وزارت علوم و راه‌اندازي مركز آزمون‌شناسي در سال ۱۳۴۷، آزمون سراسري مجدداً به صورت متمركز رايج شد و در نخستين آزمون، ۱۲ دانشگاه با ۳۰ رشته تحصيلي وجود داشت كه داوطلبان مي‌توانستند از اين ميان ۱۰ رشته را انتخاب كنند.

در سال ۱۳۵۴سازمان سنجش آموزش كشور تشكيل شد و كنكور جايگاه سازمان‌يافته‌تري به خود گرفت.

تا اين سال‌ها علاوه بر نتايج كنكور، معدل امتحانات نهايي ششم متوسطه و ضوابطي از جمله نوع مدرك، سهميه منطقه، جنسيت و نظام وظيفه هم در قبولي داوطلبان تأثير داشت

در سال ۱۳۵۷ قبولي تنها به نتايج كنكور محدود شد و پس از انقلاب اسلامي نخستين آزمون سراسري در سال ۱۳۵۸برگزار شد و بعد از آن هم با انقلاب فرهنگي، دانشگاه‌ها و به تبع آن كنكور ۳ سال تعطيل شد. سال ۱۳۶۱ دوباره كنكور شكل گرفت و ‌در اين سال تنها براي رشته‌هاي پزشكي، فني و مهندسي، كشاورزي، الهيات و معارف اسلامي آزمون برگزار شد.

سخنی با والدین کنکور سراسری - 5توصیه مهم برای والدین کنکوری ها

اين روند كنكور تا سال ۱۳۷۱ ادامه پيدا كرد و داوطلبان سه نوع سهميه آزاد، منطقه‌اي و نهادهاي انقلاب اسلامي داشتند.

به مرور زمان تحصيلات از نوع پيام‌نور، شبانه، مراكز تربيت معلم و غيرانتفاعي به وجود آمد.

با ايجاد نظام جديد متوسطه و تقسيم ۴ سال دبيرستان به ۳ سال متوسطه و يك سال پيش‌دانشگاهي، سدي جديد به غير از كنكور براي داوطلبان ايجاد شد؛ در سال‌هاي اول تشكيل پيش‌دانشگاهي، كنكوري براي ورود به اين مقطع پيش‌بيني شد كه دو سال بعد اين كنكور به شرط معدل تغيير يافت.

اين گزارش مي‌افزايد: بعد از مدتي سد پيش دانشگاهي شكسته شد و تنها سد كنكور براي داوطلبان باقي ماند به اين معني كه ديگر نگراني از بابت حضور در پيش‌دانشگاهي وجود نداشت.

روند درخواست داوطلبان براي شركت در كنكور و پذيرش در دانشگاه‌ها صعودي بود و اين امر باعث افزايش دانشگاه‌هاي آزاد، پيام نور، غيرانتفاعي و ايجاد دانشگاه جامع‌علمي ـ كاربردي شد. پس از مدتي طرح سنجش و پذيرش دانشجو ـ كه بعدها ‌به طرح حذف كنكور معروف شد ـ مطرح شد؛ اين طرح توسط سازمان سنجش مطرح و بررسي شد غافل از اين كه همزمان در مجلس در حال بررسي بود.

بر اساس طرح مجلس، تا پايان سال اول برنامه ۵ ساله، كنكور در سال‌هاي دوم و سوم دبيرستان و پيش‌دانشگاهي ادغام مي‌شود و هر سال از ۱۰ درس به صورت سراسري و تشريحي امتحان گرفته شده و معدل نمرات، ملاك ورود داوطلبان به دانشگاه مي‌شود.

مسئولان وزارت علوم اعلام كرده‌اند كه با اضافه كردن ظرفيت پذيرش دانشجو در دانشگاه آزاد، علمي كاربردي و فراگير پيام نور احتمال قبولي براي داوطلبان پذيرش در دانشگاه‌هاي كشور ۱۰۰ درصد است.

دفترچه کنکور 1401 | دانلود دفترچه ثبت نام کنکور سراسری 1401

 

آیا کنکور حذف می شود؟ ( حذف کنکور )

حذف کنکور
حذف کنکور

بنظر خودتون همچین چیزی با عقل جور در میاد؟ بالفرض الان بگن کنکور حذف شد ! چند نفر میخوان پزشکی بخونن؟ چند نفر دندانپزشکی؟ چند نفر مهندس مکانیک؟

حذف کنکور عقلانی نیست اما خب میشه انتظار داشت که در سال های آتی با افزایش تاثیر معدل در کنکور از تاثیر کنکور کم بشه.

پارسال بود که  این خبر منتشر شد: رییس مرکز سنجش آموزش و پرورش با بیان اینکه براساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو که در شهریور ۹۲ مصوب شده، نهایتا تا ۸۵ درصد ظرفیت پذیرش دانشجو در کل کشور بر مبنای سوابق تحصیلی خواهد بود، گفت: بر این اساس کنکور هیچ وقت حذف نخواهد شد.

 

آیا کنکور فقط مختص ایرانی ها است؟

کنکور سراسری
کنکور سراسری

آزمون ورودی به دانشگاه ها که ما آن را با نام کنکور می شناسیم در بسیاری از کشورهای دیگر نیز برگزار می گردد.همانند کشورمان این آزمون نیز برای جوانان هر کشوری دارای اهمیت بسیاری است و می تواند برای آن ها سرنوشت ساز باشد. در پر جمعیت ترین کشور دنیا یعنی چین،آزمون ورودی دانشگاه ها بسیار حائز اهمیت است.در این کشور بیش از ۹ میلیون نفر در آزمون ورود مراکز آموزش عالی شرکت می کنند اما تنها هفت میلیون ظرفیت برای پذیرش در این مراکز ایجاد شده است.
در کشور ترکیه نیز بیش از دو میلیون نفر در آزمون ورودی دانشگاه ها شرکت می کنند که تنها پانصد هزار نفر از آن ها شانس رود به دانشگاه را دارند. در کشور پیشرفته ژاپن نیز کنکور برگزار می گردد.آمار شرکت کنندگان در آزمون سراسری ژاپن سال ۲۰۱۲ در حدود ۵۵۵,۵۰۰ نفر بوده که این آمار کاهش ۳۴۰۰ نفری نسبت به سال ۲۰۱۱ را نشان می دهد.

معرفی رشته بیوتکنولوژی و اعضای مصنوعی در کنکور 1401

 

خب دیگه بیشتر از این بحث کنکور سراسری رو طولانی نکنیم ولی خب انقد به کنکور انتقاد نکنین. کنکور سراسری هم مثه خیلی چیزای دیگه جزئی از زندگی ماست. از کنکور سراسری هم لذت ببرین. اینم یکی از دوران جالب عمر ماست 😉

یک جلسه مشاوره رایگان با دانشجویان پزشکی

ما توی مکتبستان یک تیم بزرگ از دانشجویان پزشکی داریم که میتونیم تا کنکور بهتون برنامه و مشاوره تلفنی بدیم.

برای آشنایی با خدمات ما یک جلسه میتونیم مشاوره رایگان داشته باشیم.

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، کافیست فرم زیر را پر کنید 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت لینک دانلود