والدین داوطلبان کنکور؛ توصیه ها و باید ها و نبایدها!

والدین داوطلبان کنکور؛ توصیه ها و باید ها و نبایدها!

در این مقاله روی صحبتمان با شما والدین داوطلبان کنکور می باشد؛ پس توصیه می کنیم این متن را با حوصله و با دقت بخوانید.

همانطور که واضح و مبرهن می باشد، محیط خانواده اولین و مهم ترین جایی است  که فرد در آن رشد پیدا می کند و اعضای خانواده به عنوان نزدیک ترن و صمیمی ترین و همچنین اثرگذارترین افراد در طول زندگی یک شخص می باشند؛ پس جایگاه خانواده بسیار والا و مهم است.در این بین پدر و مادر اساسی ترین و مهم ترین نقش را در رشد و تربیت یک شخص ایفا می کنند. به والدین داوطلبان کنکور چند نکته ی کلیدی و اساسی را یادآور و متذکر می شویم تا در سال کنکور با رعایت این موارد بهترین شرایط را برای فرزندان خود رقم بزنند.

 

۱- ارتباط کامل والدین داوطلبان کنکور با مشاور:

والدین داوطلبان کنکور؛ توصیه ها و باید ها و نبایدها!

رابطه بین خانواده و مشاور بسیار اهمیت دارد؛ به گونه ای که از طریق این ارتباط، مشاور می تواند از رفتارها و شیوه های مطالعه ی شاگردش  در منزل و همچنین مشکلاتی که برای وی اتفاق می افتد،مطلع شود و همچنین خانواده نیز با این ارتباط می تواند از اطلاعاتی نظیر برنامه فرزندشان کاملا مطلع  شوند.

نکته: مشاور می تواند از طریق تماس تلفنی و یا راه های ارتباطی دیگر نکات و توصیه های مربوط به والدین و همچنین اطلاعات مربوط به فرزندشان را به آن ها منتقل کند.

و همچنین از خانواده ها می خواهیم که پیگیری صحیح و کارآمد داشته باشند؛ بدین صورت که ساعت خواب و بیدار شدن، رفت و آمد، رفتارها و عکس العمل ها و مواردی از این قبیل را زیر نظر داشته و به مشاور مربوطه اطلاع دهند تا اگر موردی بود،با مشورت و همفکری هم اقدام به رفع آن مشکل نمایند.

تابستان | بچه ها امیدوار باشید

 

۲- نتیجه گرا نبودن والدین داوطلبان کنکور :

هر چند حق طبیعی خانواده است که فرزندشان نمره ی مطلوبی را در امتحانات و همین طور در آزمون ها به دست آورد اما گاهی این موضوع آن قدر حساس می شود که خانواده بدون در نظر گرفتن شرایط داوطلب و همین طور تلاش هایی که انجام داده است از وی نتیجه ای فراتر از تواناییش را انتظار دارند و گهگاهی شاهد فشارهایی از طرف والدین به داوطلب کنکوری هستیم که این باعث ایجاد استرس، اضطراب و فشارهای روانی می شود که در اغلب این موارد نتیجه عکس به دست می آید.

 

۳- عدم مقایسه؛ توصیه ای مهم به والدین داوطلبان کنکور:

والدین داوطلبان کنکور؛ توصیه ها و باید ها و نبایدها!

به دلیل وجود تفاوت های فردی مانند استعداد،توانایی و …وهمچنین شرایط مختلفی که داوطلب در آن قرار دارد مانند شرایط و منابع  آموزشی و کمک آموزشی، شرایط حاکم بر جو خانوادگی و…،هیچ دو داوطلبی عملکرد یکسانی ندارند.

نکته: متاسفانه ما شاهد این هستیم که بعضی از خانواده ها مداوما نتایج آزمون و امتحان فرزندشان را با اشخاص دیگر مقایسه کرده و در صورت کسب نتیجه پایین تر شروع به گله و سرکوفت زدن می کنند و این باعث سرخوردگی و دلسردی داوطلب می شود.

توصیه ی ما به این والدین داطلبان کنکور این است که در ابتدا با مشاور مربوطه صحبت کرده و نتیجه را از طریق ایشان مطلع شوند و از مشاور در مورد نتیجه کسب شده گزارش کار بخواهند.

 

۴- حمایت همه جانبه:

والدین داوطلبان کنکور؛ توصیه ها و باید ها و نبایدها!

از خانواده های عزیز می خواهیم که در سال کنکور محیط خانه را برای فزندشان فراهم کنند. محیطی آرام ، ساکت وبدون تنش.

نکته :درگیری لفظی و ایجاد تنش و اضطراب و سر و صدا به میزان قابل توجهی آرامش ذهنی را از داوطلب گرفته، باعث کاهش کمیت و کیفیت مطالعه شده و عملکرد و بازده را پایین می آورد.

توصیه میکنیم که ارتباطشان را با آن ها صمیمی تر ونزدیک تر کنند تا فرزندشان احساس تنهایی نکند و گوشه گیر نشود:( حمایت عاطفی)

راه ھای افزایش تمرکز ذھنی

و همچنین توصیه میکنیم که سعی شود منابع اموزشی و کمک آموزشی و تستی لازم را با راهنمایی و مشورت با مشاور،تهیه کنند:(حمایت مالی)

نکته: مشاور سعی دارد که بهترین منابع را به فرزندتان پیشنهاد کرده و از هزینه های مازاد و بی نتیجه خودداری کند؛پس نهایت همکاری را با ایشان در این زمینه هم داشته باشید.
نکته: در ایام کنکور پیشنهاد می شود که میزان مسافرت ها و مهمانی ها به حداقل برسد تا داوطلب با داشتن زمان کافی به برنامه مطالعاتی روزانه اش برسد و همین طور توصیه اکید داریم در اتاقی که فرزندشان در حال مطالعه است، رفت و آمدها به حداقل برسد تا باعث پراکندگی حواس و عدم تمرکز نشود.

 

۵- تقویت انگیزه:

والدین داوطلبان کنکور؛ توصیه ها و باید ها و نبایدها!

از مهم ترین عوامل اساسی موفقیت در کنکور داشتن انگیزه و انرژی مثبت می باشد که والدین داوطلبان کنکور و مشاور نقش به سزایی را در این زمینه ایفا می کنند. همان طور که می دانید نبود انگیزه باعث بی رمقی و کم حوصلگی و در نتیجه باعث کاهش میزان کمیت و کیفیت مطالعه شده که منجربه عدم دستیابی به نتیجه مطلوب در کنکور می شود.

 

چند پیشنهاد جهت افزایش انگیزه:

 

  • تشویق:

اگر داوطلب در طی هفته عملکرد خوبی را داشته و مشاور از وی راضی بوده، یک گردش چند ساعته و یا یک مهمانی می تواند تشویق خوبی برای او باشد.

نکته: شب های قبل از آزمون یا امتحانات از مهمانی رفتن و گردش کردن خودداری نموده وآن را به روز های دیگری به طور مثال شب آن روزی که آزمون دادند، موکول نمایند.

  • صحبت کردن:

همان طور که می دانید،صحبت های مشاور و یا یک شخص باتجربه و کاربلد به عنوان عامل انگیزشی بیرونی می تواند باعث تقویت انگیزه درونی شود. پس به والدین داوطلبان کنکور توصیه می کنیم که با فرزندانشان مخصوصا زمانی که آن ها خسته و بی حوصله می شوند با صحبت هایشان باعث افزایش انگیزه در فرزندشان شوند.

تبصره: اگر پدر یا مادر در این زمینه اطلاعات کافی نداشته باشند با راهنمایی و مشورت با مشاور از او کمک بخواهند.

 

برای اطلاع از شرایط تهیه محصولات و استفاده از خدمات مکتبستان کلمه ی “کنکور” را به شماره ۳۰۰۰۷۰۰۴۹۰ پیامک کنید تا مشاورین ارشد ما با شما تماس بگیرند و به طور کامل راهنماییتون کنند.
یک جلسه مشاوره رایگان با دانشجویان پزشکی

ما توی مکتبستان یک تیم بزرگ از دانشجویان پزشکی داریم که میتونیم تا کنکور بهتون برنامه و مشاوره تلفنی بدیم.

تاثیر جالب جاذبه زمین بر روند یادگیری ما

برای آشنایی با خدمات ما یک جلسه میتونیم مشاوره رایگان داشته باشیم.

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، کافیست فرم زیر را پر کنید 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت لینک دانلود