مزیت تمرین های زیاد چیست ؟
تمرین هایی که در مدارس برای درک بهتر درس ها ارائه می شوند، گاهی موجب انگیزش و جلب توجه دانش آموزان می شوند. با این حال در برخی از موارد به قدری تکرار مطالب افزایش می یابد که انگیزه و شور و شوق دانش آموزان فدا می شود؛ مطالبی که به نظر بسیار ساده و واضح بوده و نیاز به تمرین چندانی ندارند. در این حال با آن که تمرینات سختی چندانی ندارند و انرژی بر نیستند، تکرار آن ها منجر به خستگی و دلزدگی می شود؛ مانند بسیاری از تمرین هایی که در پادگان های نظامی انجام می شود. آیا این تمرین های خسته کننده مزیت کافی برای جبران معایب خود دارند یا باید آن ها را تعطیل کرد؟
یکی از ویژگی های سیستم شناختی انسان ، محدودیت آن است. مغز انسان نمی تواند به طور هم زمان به پردازش اطلاعات مختلف بپردازد و در هر زمان باید به مطالب محدودی توجه کند. به عنوان مثال اگر شما بخواهید عبارت (۸ ×۹) را حساب کنید، کار دشواری پیش رو ندارید؛ اما اگر بخواهید جواب عبارت (۱۸۳۶۵× ۳۵۷۸۰)را حساب کنید، به احتمال زیاد نمی توانید؛ با آن که روش کار یکسان است. در این حالت ذهن انسان تنها به دلیل « محدودیت فضا» نمی توانند روند محاسبه را طی کرده و اعداد را نگهداری کند. بخش زیادی از تمرین های خسته کننده برای حل این مشکل هستند. انسان با تمرین های زیاد می تواند بسیاری از فعالیت های خود را به صورت خودکار انجام دهد و فضای شناختی مغز خود را برای کارهای مهم تری نگه دارد.
فعالیت های بسیاری هستند که به تدریج و با تمرین های بسیار به صورت خودکار در آمده اند؛ مانند بستن بند کفش ، جدول ضرب ، ضربه زدن به توپ برای یک فوتبالیست و حتی نوشتن یک مقاله برای یک روزنامه نگار. تمام این کار ها برای کسانی که بر آن ها تسلط ندارند، فضای زیادی از مغز را اشغال می کند. به همین دلیل است که با تمرین های پی در پی باید به سمت تسلط حرکت کرد تا عملکرد مغز در انجام سایر فعالیت های موازی افزایش یابد؛ اما حتی با رسیدن به تسلط، باز هم برای «بهبود» توانایی ها و عملکرد در مواردی مانند نوشتن مقاله با درببل زدن در فوتبال، تمرین ها ادامه می یابند.
دانلود جزوه کنکور برای همه دروس
برای دانلود جزوات سایر دروس روی جزوه کنکور کلیک کنید