قبولی در رشته فیزیوتراپی مخصوص داوطلبان کنکور ۹۹

اگر میخواید در کنکور ۹۹ در رشته فیزیوتراپی قبول شوید حتما این مطلب رو بخونید

معرفی رشته فیزیوتراپی

فیزیوتراپی روش درمانی است برای کسانی که بیماری حرکتی دارند و یا معلول هستند. این رشته از زیرگروه‌های رشته‌ تجربی و از شاخه‌های پزشکی است که برای توان‌بخشی به معلولان و یا افرادی که در تصادفات اندام‌های حرکتی‌شان دچار ناتوانی شدند، به وجود آمده است. این رشته برخلاف دیگر رشته‌های پزشکی با خون ارتباطی ندارد. برای درمان از وسایل الکتریکی، دستگاه‌ها و آب‌درمانی و… استفاده می‌شود. کسانی که قصد قبولی در رشته فیزیوتراپی را دارند باید به این رشته علاقه‌مند و افرادی صبور و باحوصله باشند.

قبولی در رشته فیزیوتراپی مخصوص داوطلبان کنکور ۹۹

رتبه لازم برای قبولی در رشته فیزیوتراپی

حداقل درصدها برای قبولی در رشته فیزیوتراپی به شرح زیر است:

شیمی ۵۰ درصد، فیزیک ۴۵ درصد، زیست ۶۵ درصد، ریاضی ۶۰ درصد، انگلیسی ۵۰ درصد، معارف ۸۰ درصد، عربی ۸۰ درصد، ادبیات ۷۰ درصد. شما با داشتن میانگین این درس‌ها می‌توانید در یکی از دانشگاه‌های روزانه در این رشته، رتبه لازم را بیاورید.

کدام دانشگاه‌ها دارای رشته فیزیوتراپی هستند؟

شما در صورت قبولی در کنکور تجربی  و قبولی در رشته فیزیوتراپی می‌توانید در دانشگاه‌های زیر مشغول به تحصیل شوید. که عبارتند از:

-دانشگاه علوم پزشکی تهران

-دانشگاه علوم پزشکی مشهد

-دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

-دانشگاه علوم پزشکی شیراز

-دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور

-دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

-دانشگاه علوم پزشکی کرمان

-دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی

-دانشگاه علوم پزشکی سمنان

-دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

-دانشگاه علوم پزشکی تبریز

-دانشگاه علوم پزشکی ایران

-دانشگاه علوم پزشکی بابل

بازار کار رشته فیزیوتراپی

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در بیمارستان‌ها کلینیک‌ها و مراکز بهداشتی هلال‌احمر مشغول به کار شوند و همچنین می‌توانند مطب و کلینیک خصوصی بزنند.

دروس رشته فیزیوتراپی

این رشته در کل دارای ۱۳۵ واحد است، که ۲۰ واحد آن از دروس عمومی، ۴۷ واحد دروس پایه، ۴۴ واحد دروس تخصصی و ۴۴ واحد کارآموزی است.

دروس پایه

دروس پایه شامل دروسی مثل: کمک‌های اولیه، بافت‌شناسی، فیزیولوژی عمومی، فیزیک برای فیزیوتراپی، آناتومی، آناتومی اعصاب، نورولوژی، تشریح سر و گردن، فیزیولوژی عصب و عضله، ژنتیک، بیماری‌های قلبی عروقی و تنفسی، جراحی عمومی، رادیولوژی، بیماری‌های روماتیسمی و پوستی، ارتوپدی، آسیب‌شناسی، آناتومی سر و گردن و تنه، آناتومی اندام فوقانی، آناتومی اندام سطحی، آناتومی اندام تحتانی، بیماری‌های داخلی، استخوان‌شناسی، روان‌شناسی عمومی و معلولین، روان‌پزشکی، رشد روانی حرکتی کودک است.

دروس تخصصی

دروس تخصصی شامل: حرکت‌درمانی، آشنایی با اصول توان‌بخشی و طب فیزیکی، زبان تخصصی، الکتروتراپی، ارزشیابی و اندازه‌گیری، فیزیوتراپی اعصاب، بیماری‌های قلب و عروق و تنفسی، روماتولوژی، جراحی، ارتوپدی، کینزیولوژی، بیومکانیک، اندام‌های مصنوعی و وسایل کمکی، پروژه، کارآموزی، ماساژ و اصول درمان‌های دستی.

وظایف فیزیوتراپیست

وظیفه‌ی شما در صورت قبولی در رشته فیزیوتراپی به شرح زیر است:

۱- آموزش دادن به خانواده بیمار و بیمار در مورد روند بیماری و درمان آن.

۲- به بیماران رژیم غذایی و ورزش‌های مخصوصی می‌دهند.

۳- انجام ماساژ

۴- گرما دادن

۵- آب‌درمانی

۶- استفاده از دستگاه‌های مختلف برای درمان بیماری‌ها

نوع شخصیت افراد برای انتخاب این رشته

داشتن علاقه برای تحصیل در رشته‌ای خاص، عامل مؤثری برای موفقیت در آن رشته است.

کسانی که دوست دارند در نحوه‌ی انجام کارشان استقلال داشته باشند و با افراد مختلف ارتباط  پیدا کنند و از کمک به دیگران لذت می‌برند؛ می‌توانند وارد این رشته شوند؛ چرا که افراد دارای این ویژگی‌ها در صورت قبولی در رشته فیزیوتراپی موفق خواهند بود.  

مسلماً اگر فردی به کار یا رشته‌ای که قصد ورود به آن را دارد علاقه‌ای نداشته باشد، بدون تردید در آن موفق نخواهد بود.  

انگیزه و خودباوری در رشته فیزیوتراپی

قبل از انتخاب یک‌ رشته باید قابلیت‌ها و توانایی‌هایی خود را بسنجیم و از خود بپرسیم که آیا من به رشته‌ای که قصد انتخاب آن را دارم به آن علاقه¬مندم یا خیر؟ قبل از انتخاب رشته باید درباره آن رشته موردنظر تحقیقات وسیعی انجام دهیم. آمار نشان می‌دهد که دانشجویان بسیار زیادی بعد از ورود به رشته مورد نظر خود و با سپری کردن چند ترم از ادامه تحصیل انصراف داده‌اند و به رشته‌ی دیگری روی آورده‌اند؛ بنابراین در انتخاب رشته فیزیوتراپی یا هر رشته‌ای ما باید به خودباوری برسیم و بدانیم که می‌توانیم از پس آن رشته بربیاییم یا خیر و اینکه آیا پس از دریافت دانشنامه آیا برای جامعه خود مفید خواهیم بود؟

انتخاب رشته توسط اطرافیان

برخی از دانشجویان صرفاً به اصرار مکرر خانواده خود، رشته‌ای را انتخاب می‌نمایند که موردپسند خانواده است؛ ولی خود فرد علاقه و تمایلی به آن رشته ندارد و چه‌بسا با انتخاب آن شغل و یا رشته تحمیل‌شده از طرف خانواده بعدها از این کار خود متضرر و پشیمان خواهند شد. بدیهی است که اگر رشته‌ای را انتخاب کنیم که موردعلاقه‌مان است؛ حتی اگر آینده شغلی متوسطی دارد؛ بی‌تردید ما موفق خواهیم بود تا اینکه وارد رشته‌ای شویم که علاقه‌ای به آن نداریم؛ حتی اگر آینده شغلی ایده آلی برای ما ایجاد خواهد کرد.

یک جلسه مشاوره رایگان با دانشجویان پزشکی

ما توی مکتبستان یک تیم بزرگ از دانشجویان پزشکی داریم که میتونیم تا کنکور بهتون برنامه و مشاوره تلفنی بدیم.

برای آشنایی با خدمات ما یک جلسه میتونیم مشاوره رایگان داشته باشیم.

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، کافیست فرم زیر را پر کنید 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت لینک دانلود