مزایای ورود و قبولی در رشته تربیت معلم:
همانطور که میدانید رشته تربیت معلم جزء رشتههایی است که در دانشگاه فرهنگیان تدریس میشود. در واقع دانشگاه فرهنگیان همان مرکز تربیت معلم سابق است. دانشگاه فرهنگیان که در اصطلاح عامیانه به عنوان دانشگاههای بورسیه یاد میشوند، و زیرنظر وزارت آموزش و پرورش به صورت تضمین شده به تربیت دبیران و معلمان آینده میپردازند؛ به این صورت که:
- فردی که وارد دانشگاه فرهنگیان میشود خودش را استخدام شده میداند و یک حقوق ماهیانه برای دانشجویان از همان بدو ورود به دانشگاه به او پرداخت میشود.
- از دیگر مزایای قبولی در رشته تربیت معلم و ورود به دانشگاه فرهنگیان، اینکه آقایان فارغالتحصیل دانشگاه فرهنگیان نیازی به رفتن به خدمت سربازی ندارند.
- دوره چهار ساله دانشجویی جزء سوابق کاری محسوب میشود. در واقع این چهار سال استخدام به صورت قراردادی هستند و بعد از چهار سال رسمی میشوند.
- بیمه شدن در طول تحصیل
- تفکیک جنسیتی در دانشگاه
دانشگاههای تاپ این رشته:
داوطلبان شغل معلمی که علاقهمند به قبولی در رشته تربیت معلم هستند باید در یکی از دانشگاههای وابسته به وزارت آموزش و پرورش، پردیسهای دانشگاه فرهنگیان، مراکز تربیت معلم سابق و شهید رجایی تحصیل کنند. چون تربیتِ معلم فقط در این دانشگاهها صورت می گیرد و شرایط از هر نظر برای معلم شدن در این دانشگاهها فراهم است.
سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان، در تهران و ۳۲ پردیس برادران و ۳۲ پردیس خواهران، در استانها راهاندازی شده و به این ترتیب مراکز تربیت معلم سابق تحت عنوان دانشگاه فرهنگیان به فعالیت خود ادامه میدهند.
در دانشگاههای تربیت معلم چه رشتههایی تدریس میشوند؟
شما میتوانید در زمینه دبیری دروس گوناگون که در مدارس کشور تدریس میشوند، از طریق این دانشگاهها به عنوان معلم، بهتر به تدریس بپردازید.
یعنی داوطلبان شرکت در آزمون، میتوانند در گروههای آزمایشی پنجگانه علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبانهای خارجه فرصت شرکت در آزمون را داشته باشند و قبولی در رشته تربیت معلم را بدست آورند.
نحوه پذیرش دانشجویان هم در دانشگاه فرهنگیان به صورت نیمه متمرکز است، به این معنا که داوطلبان لازم است پس از ثبتنام در آزمون، شرکت و در صورتی که حدنصاب را کسب کردند وارد مرحله مصاحبه و آزمونهای تکمیلی شوند و باید از این مرحله هم نمره قبولی کسب کنند.
رشتههای این دانشگاه در مقطع کارشناسی ۱۶ رشته عبارتند از: دبیری الهیات و معارف اسلامی، علوم تربیتی (با دو گرایش)، راهنمایی و مشاوره، دبیری زبان انگلیسی، آموزش زبان و ادبیات فارسی، دبیری علوم اجتماعی، دبیری شیمی، دبیری زبان و ادبیات عرب، دبیری ریاضی، دبیری فیزیک، دبیری تاریخ، دبیری تربیت بدنی، دبیری جغرافیا، دبیری زیستشناسی، ارتباط تصویری.
شرایط قبولی در رشته تربیت معلم:
شرایط عمومی برای قبولی در رشته تربیت معلم:
- اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان شناخته شده در قانون اسلامی جمهوری اسلامی ایران.
- التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
- عامل بودن به اخلاق و رفتار نیکو متناسب با شان معلمی.
- عدم سوء سابقه محکومیت جزایی و کیفری.
- داشتن تابعیت ایرانی.
- عدم اعتیاد به مواد مخدر، دخانیات و الکل.
- برخورداری از سلامت کامل روانی، جسمانی (شرط سلامت کامل گفتاری، نداشتن لکنت زبان، قدرت بینایی ۱۰ از ۱۰ با عینک و ۱۶ از ۲۰ بدون عینک به صورت مجموع هر دو چشم، قدرت شنوایی، قد و وزن مناسب “حداقل ۱۶۰ سانتی متر در مردان و ۱۵۵ سانتیمتر در بانوان”.
- نداشتن نقص عضو مشهود.
شرایط اختصاصی برای قبولی در رشته تربیت معلم:
- کسب تراز بالای ۶۵۰۰
- حداکثر سن ۲۲ سال تمام باشد. (خدمت سربازی یا سوابق کاری به سقف سنی افزوده نمیشود.
- معدل کل دیپلم بالای ۱۵ باشد. (معدل جمع سه سال دوره متوسطه مدنظر است.)
- بومی بودن داوطلب در کد رشته محل اعلام شده
- مصاحبه. این قسمت یکی از مراحل مهم استخدام محسوب میشود. یعنی شما با گذر از شرایط عمومی و کنکور با رتبه قابل قبول، تازه به این مرحله میرسید که اصلاً نباید آن را دست کم بگیرید، چون بسیاری از افراد در این مرحله نتوانستند نمره قبولی کسب کنند و از دور خارج شدند. موارد آن از این قبیل است؛ آشنایی به تعالیم دینی، عقیدتی و سیاسی که از هر کدام باید نمره قابل قبولی کسب کنید. پس همانطور که خود را برای کنکور آماده کردید، باید به همان اندازه به مصاحبه اهمیت دهید و خودتان را برایش آماده کنید.
- نداشتن تعهد خدمت یا رابطه استخدامی در آغاز تحصیل.
- ارائه تعهد عدم عدم جابجایی ۱۰ ساله برون استانی.
- داشتن حداکثر ۲۸سال پس از فارغالتحصیلی و بدو استخدام.
بازار کار رشته تربیت معلم:
دیگر نیازی به توضیح نیست که بخواهیم بازارکار رشته تربیت معلم را توضیح دهیم. همه شرایط برای معلم شدنِ حتمی در این رشته فراهم است. اگر دانشآموزان از همان ابتدا، دانشگاه فرهنگیان یا پردیسهایی که مخصوص رشته تربیتمعلم است را انتخاب کنند در واقع آینده شغلی خود را از هر نظر تامین و تضمین میکنند؛ زیرا همانطور که گفته شد افرادی که به این رشته وارد میشوند از همان بدو ورود به دانشگاه برایشان یک حقوقی در نظر گرفته میشود، بیمه میشوند و چهار سال تحصیلاتشان جزء سوابق کاری محسوب میشود.
این واقعاً به چه معناست! آیا معنایی غیر از استخدام واقعی و تضمین ۱۰۰% بازار کار در آینده را میدهد.
در وضعیت فعلی با این شرایط بد استخدامها و بیکاریها چه چیزی بهتر از این که بدانی همزمان با تحصیل، استخدام هم میشوی؟!
ممکن است فرد در رشتهای در دانشگاههایی غیر از دانشگاه فرهنگیان تحصیل کند و هدفش هم معلمی باشد که البته روش استخدامی آنها با دانشگاههای بورسیهای مثل دانشگاه فرهنگیان تفاوت دارد. یعنی مثل تمامی رشتهها پس از فارغالتحصیلی باید در آزمونهای استخدامی که از سوی آموزش و پرورش و سازمان سنجش تعیین میشود شرکت کنند و با رقابت بین داوطلبان هر کس به رتبه بالاتری رسید مراحل استخدامی را طی میکند. که البته تضمینی برای قبولی و استخدام وجود ندارد.
کلا در صورت قبولی در رشته تربیت معلم، بازارکار بسیار خوبی در انتظارتان است و میزان پذیرش قابل توجه و خوبی در زمینه استخدام دارد. در واقع کم اتفاق میافتد کسی در این رشته فارغالتحصیل شود و بیکار بماند.
دانلود جزوه کنکور برای همه دروس
برای دانلود جزوات سایر دروس روی جزوه کنکور کلیک کنید