شرایط تحصیل مجدد در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی با مدرک کارشناسی:
سوالی که برای برخی از دانشجویان که مدرک کارشناسی یا بالاتر دارند و بعضا تازه به علاقه خود پیبردند که آن تحصیل در رشته پزشکی یا دندانپزشکی است، پیش میآید این است که شرایط تحصیل مجدد در رشته پزشکی و دندانپزشکی چیست؟ اینکه آیا اگر مدرک لیسانس داشته باشند اجازه شرکت در کنکور سراسری و شرایط تحصیل مجدد در رشته پزشکی و دندانپزشکی را پیدا خواهند کرد یا خیر؟ جواب این است که شرایط تحصیل مجدد در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی برای این دسته از دوستان مهیا است، لذا باید تابع قوانینی باشند که در ادامه مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد.
آیا تغییر رشته بعد از کارشناسی کار درستی است؟
البته قبل از اینکه به موضوع بپردازیم و به صورت کل، امکان داشتن یا نداشتن را بررسی کنیم، بهتر است درست بودن یا نبودن این موضوع را بررسی کنیم. بیشتر از آنکه فکرش را بکنید پرداختن به این موضوع مهم است. تغییر رشته آن هم در چنین زمانی، امر بسیار خطیری است.
سوالاتی که اکثراً برای این دوستان پیش میآید این است که آیا کنکور دادن بعد از لیسانس کار درستی است؟ آیا تحصیل در رشته پزشکی یا دندانپزشکی خوب است؟ چگونه رشته پزشکی قبول شوم؟ شرایط تغییر رشته چیست؟ آیا موفق خواهم شد در این رشته تحصیل کنم؟ چه درصدهایی لازم است و…..
قبلا هم گفتیم که شرایط تحصیل مجدد در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی مهیا است؛ ولی این کار درستی نیست که ما بخواهیم برای منفعتی، فقط به مزیتها اشاره کنیم و وظیفه ما در مکتبستان این است که موانع و چالشها را در این مسیر یادآوری و گوشزد کنیم که در ابتدا فرد خود را بسنجد و ببیند از پس آن برمیآید یا نه؟ بعد که خاطرش جمع شد و تصمیمش برای تغییر رشته حتمی شد، دستش را بگیریم و برای اینکه به موفقیت برسد راهنماییش کنیم.
پس قبل از اینکه دست به کاری بزنید اول مطمئن شوید که در تصمیم خود مصمم هستید.
پس در نتیجه، این راه ممکن است برای فردی مضر، خسته کننده، طاقت فرسا و در نهایت شکست باشد و برعکس برای کسی بهترین گزینه، یافتن مسیر درست و موفقیت باشد. پس با چشم باز پا در این مسیر بگذارید. برای مثال باید ببینید از رشتهای که میخواهید در آن وارد شوید چه انتظاری دارید؟ و چه چیزی باعث شده شما را به گونهای تحریک کند که بعد از لیسانس به فکر تغییر رشته بیفتید. آیا آن قوه محرکه که شما را وادار کرده تغییر مسیری به این دشواری را انجام دهید، عاقلانه است و ارزش تحمل یک سری مشقتها را دارد؟ آیا آن انتظاراتی که شما از آینده شغلی خودتان دارید در این رشته فعلیتان حاصل نمیشود؟
شرایط تحصیل مجدد در رشته پزشکی و دندانپزشکی با مدرک کارشناسی رشتههای غیرپزشکی:
- فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی مشمول طرح، برای تحصیل مجدد در رشتههای پزشکی، ملزم به گذراندن دوره طرح نیروی انسانی هستند.
- نداشتن هیچگونه تعهد نسبت به سازمانهای خاص، ارگانها و یا دستگاههای اجرایی و یا برخوردار نبودن متقاضیان از سهمیه مناطق محروم و یا سهمیه بومی.
- طبق مصوبات هیئت امنای دانشگاه، آن دسته از فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی که از آموزش رایگان بهرهمند بودند، ضمن قبولی، ملزم به پرداخت شهریه تعیین شده توسط دانشگاه بودند که بر اساس رای ۷۳۴ دیوان عدالت اداری این قانون برداشته شد و دیگر نیازی به پرداخت شهریه نیست.
- آقایان برای تحصیل مجدد در رشتههای پزشکی و …. نباید مشکل خدمت نظام وظیفه داشته باشند.
شرایط تحصیل مجدد در رشته پزشکی و دندانپزشکی با مدرک کارشناسی رشتههای پزشکی:
- فارغالتحصیلان رشتههای با طرح اجباری وزارت بهداشت در مقاطع کاردانی و کارشناسی مانند (پرستاری، علوم آزمایشگاهی و …) که قصد دارند در کنکور سراسری شرکت کنند، باید تا قبل از اتمام طرح خود در کنکور سراسری شرکت کنند و به شرط قبولی در یکی از رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و یا داروسازی، ادامه طرحشان، به بعد از اتمام رشته جدیدشان موکول میشود.
- این موضوع را نباید از نظر دور داشت که آقایان نباید از لحاظ نظام وظیفه مشکلی داشته باشند.
- با شرکت در کنکور سراسری و در صورت قبولی در رشتههای(علوم پزشکی، پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) بدون هیچ محدودیتی در هر دانشگاهی که قبول شدند ادامه تحصیل دهند و حتی اگر در طول زمان تحصیل در دانشگاههای دولتی از مزایای تحصیل رایگان بهرهمند باشند باز نیاز به پرداخت شهریه نیست که البته قانون بر پرداخت شهریه بود که با همان رای ۷۳۴، این قانون برداشته شد و تحصیل به صورت رایگان تصویب شد.
دانلود جزوه کنکور برای همه دروس
برای دانلود جزوات سایر دروس روی جزوه کنکور کلیک کنید