در روز های پیش رو به تلاش های تان ارج بگذارید
سؤالات آزمون های شما با اهداف متفاوتی طرح می شوند و پیش روی شما قرار می گیرند. تصمیم گیرنده ی نهایی شما هستید که از امتحان پیش رو نهایت نمره ی ممکن را کسب کنید و به اهداف آموزشی تان رنگ واقعیت ببخشید یا این که تسلیم سؤالات زمان بر و دشوار شوید و بعد در زمانی نه چندان دور، از توقف کردن در مهم ترین مرحله های طی مسیر ، دلسرد شوید.
مدیریت هوش هیجانی در روزهای آخر را فراموش نکنید. خیلی از موارد آموزشی در روزهای پایانی کنکور به خوبی مطالعه و جمع بندی می شوند؛ اما با اشتباهاتی به کوتاهی و ناچیز بودن یک لحظه اعتماد به نفس کاذب یا افت انگیزه ی کاذب تر با چالش رو به رو می شوند و بهره ی آموزشی کمی به فرد مطالعه کننده خواهد بخشید.
مطالعه نشده ها را در زمان جمع بندی مدیریت کنید. در فاصله ی بین آزمونهای سه روز یک بار ، یک بار دیگر فرصتی برای مطالعه ی این موارد ایجاد خواهد شد. فرصت آخر را از دست ندهید. احساس فراموش کردن موارد مطالعه شده هم احساس پایداری نخواهد بود، اگر حل تست های استاندارد در روزهای پایانی را به خاطر داشته باشید.
برای کدام درس ها وقت بیش تری بگذارید؟
شما می توانی برای درس هایی که دغدغه ی بیش تری داری وقت بگذاری به شرط آن که به این موارد توجه کنی:
الف ـ تعادل درس ها را رعایت کن؛ یعنی این طور نباشد که یک روز کامل را به یک درس اختصاص دهی ؛ چون راندمان کاری ات پایین می آید.
ب ـ هیچ درسی را به طور کامل کنار نگذار اما می توانی از یک درس برخی از مباحثش را حذف کنی یا برای اولویت های آخر بگذاری.
ج ـ مطمئن شو که در درس هایی که قوی تر هستی، به حد ایده آل رسیده ای؛ یعنی این طور نباشد که برای یک مبحثی که ضعیف تر هستی وقت بگذاری و در مبحثی که قوی تر هستی افت کنی.
شما باید اولویت بندی کنی. پیشنهاد می کنم بر اساس روش ۵ نوع درس اولویت بندی کنی:
- نقاط قوت پایدار: آن هایی که در چند سال گذشته همیشه در آن ها نمره ی خوبی کسب می کنی.
- نقاط قوت: درس هایی که امسال در آن ها قوی شده ای. بهتر است قوت خود را در این درس ها حفظ کنی.
- درس هایی که نیاز به اندکی تلاش دارند: یعنی می توانی با تمرکز و مطالعه ، آن ها را به نقاط قوت خود تبدیل کنی.
- درس های نوسانی: درس هایی که گاهی خوب و گاهی ضعیف هستی که می توانی با توجه به آن ها ، به وضعیت متعادل برسی.
- درس هایی که نیاز به تلاش جدی دارند: درس هایی که در آن ها ضعیف هستی و نیاز به کار زیاد دارند.
دو نکته ی مهم برای دوران جمع بندی
- هر چه به پایان سال نزدیک می شویم ارزش زمان بیش تر می شود؛ یعنی یک ساعت در مهر ماه با یک ساعت در خرداد ماه مساوی نیست. شما در مهرماه با یک ساعت مطالعه می توانستید ۱ یا ۲ صفحه از مطلب را بخوانید اما اکنون با یک ساعت مطالعه می توانید یک فصل را بخوانید.
- در دوران جمع بندی ، بهتری روش برای دوره کردن ، روش بازیابی است. این روش فقط از طریق آزمون های جامع امکان پذیر است؛ بنابراین از آزمون های سراسری داخل و خارج از کشور و روش سه روز یکبار برای جمع بندی استفاده کنید.
دانلود جزوه کنکور برای همه دروس
برای دانلود جزوات سایر دروس روی جزوه کنکور کلیک کنید