درس زبان انگلیسی را چگونه بخوانیم؟ (۱)

زبان انگلیسی

زبان انگلیسی

سلام به شما دوستان مکتبستانی, در این سری مقالات سعی کردم روش مناسبی برای مطالعه جنبه های مختلف درس زبان انگلیسی به شما آموزش بدم. چرا که این درس از دروس مهم عمومی برای تمام رشته ها به حساب میاد و دانش آموزان زیادی به دلیل آگاهی نداشتن در نحوه مطالعه ی اون به اشتباه فکر میکنن که این درس سخت و نامفهومیه. در صورتی که فقط با رعایت نکاتی کوچک ولی مهم در مطالعه ی این درس میشه اون رو به نقطه ی قوت و اتکایی برای کنکور تبدیل کرد تا رتبه ی شما رو تا حد بسیار زیادی بالا ببره.

چگونگی صحیح خوندن بخش لغات زبان انگلیسی

در قسمت نخست این مقاله به چگونگی صحیح خوندن بخش لغات زبان انگلیسی میپردازم. چرا که در چند سال اخیر سوالات کنکور زبان بیشتر از Grammer یا دستور زبان، به سمت Vocabulary یا واژگان سوق پیدا کرده و بنابراین داشتن اطلاعات کافی در این زمینه میتونه کمک بزرگی به شما باشه برای بالابردن درصدتون در این درس.

خب طبیعتاً قدم اول ما برای شروع مطالعه ی لغات, حفظ و تمرین لغات کتاب درسی هستش. برای این کار لزومی به نوشتن تمام لغات در دفتر یا برگه و مرور هر روزه ی اونها نیست. چرا که این کار (که اتفاقا تعداد زیادی از دانش آموزان این کار رو انجام میدن) نه تنها در اکثر موارد کمک خاصی به شما نمیکنه بلکه ممکنه باعث پریدن لغات از ذهن شما در مواقع حساس، مثل جلسه ی آزمون ها بشه. دوتا از بهترین روش های حفظ لغات زبان انگلیسی که من به اونها برخوردم استفاده از کتاب Tick8 نشر گاج و یا استفاده از جعبه لایتنر هست. کتاب Tick8 با جمع آوری تمام لغات دروس زبان انگلیسی در کتب درسی برنامه ای زمانبندی شده ترتیب داده تا شما ظرف ۸ روز بتونید حدود ۲۴ لغت زبان انگلیسی رو با مرور پی در پی در حافظه بلند مدت خودتون ثبت کنید. البته ایرادی که به این روش وارد هست اینه که بعد از گذشت چند ماه ممکنه بعضی لغات قدیمی تر به خاطر عدم مرور دوباره از خاطر شما فراموش بشن. که برای درمان این مشکل میتونید روز هایی از هفته رو به مرور لغات قدیمی اختصاص بدید تا برای همیشه در ذهن شما باقی بمونن.

دانلود جزوه ریاضی مبحث انواع توابع

زبان انگلیسی

دومین روش همونطور که ذکر شد استفاده از جعبه ی لایتنر هستش که هم نمونه های آماده ی اون برای فروش هست (نشر قلم چی) و هم میتونید برای محدود نبودن سایز جعبه, خودتون برای خودتون یکی تهیه کنید. یکی از دوستانم یه میز نسبتا کوچیک دو طبقه رو مخصوص جعبه لایتنر قرار داده بود و با افزایش حجم جعبه ش تونسته بود اطلاعات خیلی زیادی رو در آن واحد در پروسه ی یادگیری قرار بده. خوبی این روش طولانی تر بودن پروسه یادگیری برای هر مطلب هست که بنا به خواسته ی شما میتونه تا دو ماه هم طولانی بشه. به این صورت که هر کارت رده های یک روزه, دو روزه, سه روزه, یک هفته ای, دو هفته ای, یک ماهه و دوماهه رو طی میکنه و به این ترتیب تا مدت طولانی نگرانی ای برای فراموش کردن اونها نخواهید داشت.

شخصاً برای داوطلبان کنکوری که وقت کمتری برای حفظ لغات دارن، روش Tick8 رو پیشنهاد میکنم.

البته قطعا برای مطالعه لغات زبان انگلیسی کتاب های خیلی زیادی هست (مثل کتاب لقمه واژگان مهر و ماه و …) ولی این دو روش رو از بقیه کاربردی تر میدونم براتون.

زبان انگلیسی

به هر حال نکته ای که دانش آموزان غیر کنکوری که وقت بیشتری برای یادگیری دارن همیشه باید به اون توجه داشته باشن اینه که یادگیری لغات رو به آینده موکول نکنن. اگر الآن سال دوم یا سوم دبیرستان هستید شروع به یادگیری تمام لغات پایه های مختلف بکنید. اینکه هنوز به سال سوم یا چهارم نرسیدید دلیلی برای عقب انداختن یادگیری لغات نمیشه. چرا که هرقدر زودتر مطالعه اونها رو شروع کنید کار شما در آینده راحت تر میشه و چند قدم از رقبای خودتون جلو می افتید.

ترجمه مقاله عوامل موفقیت مدیریت دانش در سازمان ها

 

این بحث که در سوالات کنکور مخصوصا در بخش متون لغاتی خارج از کتاب های درسی هم استفاده میشن مسئله ای هستش که خیلی از دانش آموزان رو نگران میکنه. ولی نگران اونها نباشید چرا که برای پاسخ به اون سوال ها نیاز بسیار بسیار ناچیزی به مطالعه ی خارج از کتاب دارید. به زودی در این زمینه هم مقاله ی جداگانه ای براتون خواهم نوشت.

 

استفاده از متون برای یادگیری بیشتر و کاربردی تر لغات مبحثی هستش که من بیشتر برای دانش آموزان سوم و پیش دانشگاهی, خصوصاً پیش دانشگاهی لازم میدونم چرا که قبل از اون کمک خاصی محسوب نمیشه و فقط خوندن و قوی تر کردن پایه ی لغت در دانش آموز مهم ترین مسئله هستش.

 

مشاهده فیلم های زیرنویس انگلیسی و فارسی و کتاب های دوزبانه هم در صورتی که بهش علاقه دارید میتونه برای تسلط بیشتر شما در استفاده از لغات در متن کمک شایانی بکنه. البته اون رو جزء ضروریات نمیدونم چرا که در بعضی از دانش آموزان این کار باعث وسواس زیاد روی یادگیری لغات خارج از کتاب میشه و (با این که این کار مفیدیه و باعث افزایش آگاهی فرد میشه) فرد رو از تمرکز روی خود کتاب های درسی دور میکنه.

 

خب فکر میکنم برای مقاله ی اولم کافی باشه. مطمئن باشید با استفاده ی مکرر از این نکات میتونید پایه ی لغات زبانتون رو خیلی قوی کنید. فقط فراموش نکنید که جعبه لاینتر و Tick8 برای استفاده ی چند روزه و کنار گذاشتن نیستن, بلکه استفاده از اونها باید مکرر و همه روزه باشه. فقط کافیه روزی ۱۵-۲۰ دقیقه برای خوندن لغات وقت بذارید تا طی چند مدت تسلط زیادی روی اونها پیدا کنید.

ترجمه مقاله اصول و الگوهای سیستم های توزیع

امیدوارم از این مطلب به بهترین شکل استفاده برده باشید, به امید خدا در آینده با مقالات و موضوعات قوی تری در خدمت شما خواهم بود.

یک جلسه مشاوره رایگان با دانشجویان پزشکی

ما توی مکتبستان یک تیم بزرگ از دانشجویان پزشکی داریم که میتونیم تا کنکور بهتون برنامه و مشاوره تلفنی بدیم.

برای آشنایی با خدمات ما یک جلسه میتونیم مشاوره رایگان داشته باشیم.

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، کافیست فرم زیر را پر کنید 

9 دیدگاه برای “درس زبان انگلیسی را چگونه بخوانیم؟ (۱)

  1. نفس گفته:

    سلام خسته نباشد واقعا عالی بود من این همه مدت همیشه همه ی لغات رو برای خودم مینوشتم و نتیجه خوبی هم نمیگرفتم فقط یه سوال برای دانش اموز کنکوری که از پایه خیلی ضعیفه چه باسد بکنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت لینک دانلود