با سلام. بوی بهار و بوی جمع بندی کنکور دوباره فضای کنکور ایران رو پر کرده. اینبار آمده ایم تا روش جمع بندی کنکور سه روز یکبار رو برای شما شرح بدیم. روش سه روز یکبار یکی از اصولی ترین روش های جمع بندی کنکور است که امتحان خودش رو در سال های گذشته پس داده است. لذا مطمئن باشید که بهترین روش جمع بندی است.
چرا بايد جمع بندي کنکور کرد ؟
دوران جمع بندي زماني است که ديگر نبايد مطلب جديدي خواند، مقاله اي در مجله آزمون کانون توسط يکي از همکاران کانوني به چاپ رسيده بود، در اين مقاله ۲ باغبان را با هم مقايسه کرده است:
۲ باغبان قرار است در يک زمان مشخصي ميوه هاي باغ خود را بچينند و کاميوني صبح روز بعد ساعت ۵ صبح به باغ خواهد آمد تا ميوه ها از باغ تحويل بگيرد و براي فروش به ميدان تره بار ببرد، يکي از باغبان ها در فرصتي که دارد فقط به چيدن ميوه ها مي پردازد و باغبان ديگر پس از چيدن مقداري ميوه، ساعت ۳ دست از کار مي کشد و شروع به بسته بندي ميوه ها مي کند، درست است که باغبان اول توانسته است مقدار بيشتري ميوه بچيند، امّا باغباني که ميوه کمتري چيده و ميوه ها را بسته بندي کند موفق مي شود ميوه هاي خود را بفروشد.
چون باغبان اول همه وقت خود را براي چيدن ميوه ها صرف کرده بود و نتوانست آن ها را بسته بندي کند و براي فروش آماده کند.
پس نتيجه مي گيريم که در شرايط موجود نبايد مطالب جديد خواند، البته دانش آموزان بسته به نياز خود مي توانند ۲ درس را انتخاب کنند و در دوران جمع بندي به طور کامل آن ۲ درس را مرور کنند.
اما براي مابقي درس ها بايد دقت کنند که هر ميزان که از درس ها را خوانده اند دست نگه دارند و بقيه درس را رها کنند و به آن ميزاني که تا کنون خوانده اند بپردازند تا آن قسمت از درس هاي خوانده شده آن ها ضايع نشود، پس به همين دليل دانش آموزان بايد جمع بندي کنند.
در مورد زمان دوران جمع بندي بايد بگويم که دانش آموزان حداقل بايد ۳ هفته را به اين دوران اختصاص دهند.
اگر دانش آموزان زمان دوران جمع بندي را کمتر از ۳ هفته کنند، قطعاً نتيجه ي مطلوب را نخواهند گرفت.
آموزش روش جمع بندی کنکور
قبل از اين که تکنيک جمع بندي به روش سه روز يک بار را انجام دهيد چشمان خود را ببنديد و تصور کنيد سه روز ديگر کنکور داريد اگر سه روز ديگر کنکور داشتيد چگونه مطالعه مي کرديد؟ اين مي تواند ريتم شما را تنظيم کند.
در روش سه روز يک بار قرار بر اين شد که ما يک کنکور از خودمان بگيريم دقيقاً در شرايط کنکور، زمان و حتي لباس کنکور.
اين کنکور مي تواند شامل سوالات کنکور هاي سال هاي قبل باشد. بهترين منبع را ما اعلام کرديم کتاب زرد کانون فرهنگي آموزش قلم چي.
بعد از آن نيم روز در ۵ نيم روز متوالي سوالات را به ترتيب دفترچه هر نيم روز يک عمومي و يک اختصاصي را رفع اشکال مي کنيد به ترتيت دفترچه يعني چه؟
يعني اين که من براساس دفترچه مثلاً اگر رشته رياضي هستم در نيم روز اول رياضي و ادبيات را دوره کنم در نيم روز سوم درس فيزيک و عربي را دوره کنم نيم روز چهارم که نيم روز دوم روز دوم است درس شيمي و درس دين و زندگي را رفع اشکال کنم و به اين شکل ادامه دهم تا آخر.
اما چطور مي شود با اين روش دوره هاي مناسبي داشته باشيم؟
براساس يک استاندارد سوالات کنکور از اولين کتاب ها تا آخرين کتاب ها تنظيم مي شود يعني ابتدا فيزيک ۱ بعد فيزيک ۲ و بعد فيزيک ۳ و بعد فيزيک سال چهارم سوال داده مي شود و همچنين به ترتيب صفحات سوال ها پيش مي رود يعني اين طور نيست که سوالي ابتدا از صفحه ۵۰ مطرح شود و بعد سوال بعدي از صفحه ۱۰ کتاب.
با اين تکنيک شما به نوعي کتاب ها را از اول تا انتها ورق مي زنيد. زماني که ما داريم سوال ها را پاسخ مي دهيم اين قسمتي از يادگيري ما است.
زماني که داريد کنکور مي دهيد يک بار دوره مي کنيد حتماً نکاتي که از آزمون استخراج مي کنند و فکر مي کنند نکات مهمي است را در همان حين آزمون دادن کنار سوال ياداشت کنند اين نت برداري در هنگام آزمون دادن مي تواند در زمان رفع اشکال به دردشان بخورد.
دوره دوم هنگامي است که شما بعد از آزمون برگه خود را تصحيح مي کنيد که چه سوالاتي را درست جواب داديد چه سوالاتي را غلط جواب داديد و چه سوالاتي را جواب نداديد پيشنهاد ما اين است که در اين زمان از ۴ تا علامت استفاده کنند سوالاتي را که ۱۰۰% درست جواب داده اند را يک تيک مثبت کنارش بگذارند سوالاتي را که درست جواب داده اند اما احساس مي کنند با شک جواب داده اند يک تيک منفي کنارش بگذارند سوالاتي را که اشتباه جواب دادند را با علامت ضربدر مشخص کنند و سوالاتي را که احياناً نزدند را کنارش يک علامت منفي بگذارند.
در زمان تصحيح مي رويم ببينيم کدام ها را درست جواب داديم و کدام ها را غلط جواب داديم اين به نوعي يک دوره است متوجه نقاط ضعف مي شويم دوره سوم زماني است که ما داريم رفع اشکال مي کنيم قطعاً اين دوره سوم دوره طولاني تري است.
شما هر باري که اين تکنيک را انجام مي دهيد فرق آن با روش جمع بندي که بعضي از دانش آموزان فکر مي کنند که دوباره کتاب ها را از اول بخوانند چيست؟
شما فرض کنيد که من مي خواهم همه کتاب ها را از اول بخوانم و کنار بگذارم هر روز يک درس با اين روش اگر روز شنبه رياضي را بخوانم تا ۵ شنبه از يادم مي رود اما با روش سه روز يک بار همه درس ها با هم دوره مي شود.
اما يک نکته که دانش آموزان مي گويند ما در کنار روش سه روز يک بار احساس مي کنيم که يکي دو تا از درس ها را بايد دوباره مطالعه کنيم؟ ما مي گوييم شما به انتخاب خودتان دو تا درس را از اول تا انتها دوباره بخوانيد پيشنهاد ما اين است يک اختصاصي و يک عمومي باشد پس در کنار جمع بندي مي توانيد دو تا درس را به دلخواه بخوانيد، توصيه من اين است که غلب اين برنامه را اجرا کنند حالا اگر يک ريزه کاري هايي هم در برنامه جمع بندي خود ايجاد کرديد ديگر ابتکار شخصي است.
ابزار دوران جمع بندي:
همان طور که گفته شد ابزار اصلي دوران جمع بندي کنکور های سال های اخیر است/ کتاب زرد قلمچی یا دور دنیا گاج شامل کنکورهای سال های اخیر هستند و منبع مناسبی میباشند.
دانش آموزان بايد به چند نکته دقت کنند، اگر يک دانش آموزي دوران جمع بندي خود را ۴ هفته انتخاب کند و اگر در هر ۳ روز يک کنکور بدهد مي شود هفته اي ۲ کنکور و ۴ تا ۲ تا مي شود ۸ تا.
حتي اگر هر ۲ روز يک بار کنکور بدهد، در هر هفته مي تواند ۳ بار کنکور سراسري بدهد که ۴ تا ۳ تا مي شود ۱۲ تا.
پس از همین الان برنامه مشخصی برای تعداد کنکورهایی که میخواهید بدهید داشته باشید.
چند نکته اي که دانش آموزان بايد رعايت کنند:
۱٫ آزمون به موقع شروع شود نه ديرتر و نه زودتر.
۲٫ آزمون کاملاً با کنکور شبيه سازي شود.
۳٫ ترجيحاً مراقب داشته باشند.
۴٫ رأس ساعت از اختصاصي ها به عمومي ها بروند.
دانلود جزوه کنکور برای همه دروس
برای دانلود جزوات سایر دروس روی جزوه کنکور کلیک کنید