بی دقتی در آزمون ها
شاید تا حالا برای شما هم اتفاق افتاده باشه یا حداقل دیده باشید کسایی رو که بعد از اینکه از جلسه امتحان در میان و سوالات رو بررسی میکنن آهی میکشن و میگن ( ” وای فلان سوال رو جا به جا زدم ” یا ” فلان سوال غلط زدم ” ) و از بی دقتی که کردن حسرت میخورن .
حالا اصن دقت یعنی چی ؟
دقت یعنی تمرکز حواس و ذهن روی یک محرک و ایجاد پاسخ مناسب به اون و بی دقتی در واقع تعریف برعکس این مطلب و نداشتن تمرکز کافیه .
یکی از مشکلات خیلی خیلی شایع بچه های کنکوری بی دقتی در آزمون هاس . یک بلای خانمان سوز برای کسی که کاملا سوال رو بلد بوده و فقط با یک اشتباه کوچیک نمره باارزش اون سوال رو از دست داده !
اگر برای خودتون هم پیش اومده باشه حتما متوجه شدین که جواب غلط حاصل بی دقتی به مراتب بیشتر از جواب غلط به دلیل بلدنبودن سوال شما رو ناراحت میکنه و حرص میده !
حالا چاره چیه ؟ اصن چی باعث شده بعضی ها انقد دچار بی دقتی در آزمون ها بشن !؟
عوامل موثر بر دقت :
۱) عوامل جسمانی : تغذیه ، خواب و در یک کلام سلامت جسمانی ! برای همین همیشه توصیه میکنیم که شب قبل امتحان به خودتون بیداری ندین .
۲) عوامل روانی : نوع نگاهی که به امتحان دارید تاثیر خیلی زیادی بر دقت شما داره . اگر به امتحان نگرش مثبت داشته باشید مثلا با خودتون بگید ( این امتحان براساس یادگیری منه ، تلاش کردم پس نتیجه میگیرم ! ) و انتظار منطقی داشته باشید با ارامش خواهید بود و برعکس افکار منفی و استرس و توقع بی منطق از خودتون جز اضطراب و بی دقتی در آزمون و اشتباه در خوندن و حل سوالات چیزی براتون نمیاره ! ( به قدر خونده هاتون انتظار نمره داشته باشید چون غیر از این فقط باعث بی دقتی و از دست دادن پاسخ های درست شما میشه )
۳) آمادگی علمی : عادت های درست مطالعه ، یادگیری کامل و مفهومی دروس ، تمرین و تکرار مناسب مباحث ازمون و سازمان دهی اونا در ذهن و در یک کلام تسلط کامل بر مباحث ، که علاوه بر کاهش بی دقتی در آزمون ها ، اعتماد به نفس شما رو هم بالا میبره .
دقت در سر جلسه امتحان : ۲ تا بخش مهم داره
۱) خواندن پرسش :
– بخشی از پاسخ مربوط به درست خوندن خود سواله ! یادتون نره کنکور امتحان مدرسه نیست که اجازه سوال کردن داشته باشید پس همیشه سعی کنید سوال رو خودتون بفهمید .
– سوال رو دقیق بخونید و بفهمید اصلا از شما چی میخواد !؟
– کامل تا اخر سوال رو بخونید و برای دیدن گزینه ها عجله نکنید !
– زیر کلمات مهم ، قید ها و فعل اخر سوال خط بکشید .
– سوال های اسون رو بیشتر جدی بگیرید ! متاسفانه بخش زیادی از بی دقتی های آزمون مربوط به از دست دادن و اشتباه پاسح دادن سوالات سادس !
۲) پاسخ به سوال :
ما اونقد وقت نداریم که بخوایم عجله کنیم ! پس با صبر و حوصله گزینه رو نگاه کنید چون در غیر این صورت مجبور به دوباره کاری هستین !
– حتما و حتما پرسش ها رو به ترتیب جلو برید .
– کنار سوالات مورددار حتما علامت بزنید .
– بعضی ها اول پاسخ رو به صورت کتبی مینویسن و بقیش رو تو ذهنشون میرن ، این اشتباه رو نکنید !
– محاسبات خودتون رو تقویت کنید . بخش زیادی از بی دقتی در ازمون ها برمیگرده به محاسبات ضعیف ، مباحث اعشار و …
– به گزینه ها دقت کنید . بعضی وقتا یه گزینه خیلی پرته ! اگر جواب اون شده یک بار دیگه مراحل تکرار کنید . چون در صورت بودن ۳ گزینه شبیه به هم ، این ضعف طراحه که جواب سوال گزینه پرت بشه !
– حتما به ازای هر سوالی که حل میکنید پاسخ رو همون لحظه وارد پاسخ نامه کنید ! شاید بشه گفت این شایع ترین مدل بی دقتی در ازمونه . اینکه بعضی ها به تزای هر ۱۰ سوال پاسخ رو وارد میکنن و خیلی وقت ها اشتباهی پیش میاد …
– محض اطمینان در اخر به سوالات اون صفحه یه نگاه بندازید و تعداد سوال و جواب ها رو چک کنید .
…. و اما بعد امتحان ! :
آدم از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشه ! یادتون باشه اشتباه حق آدمه و طبیعیه ولی تکرار یک اشتباه طبیعی نیست !
بعد از هر آزمون ، مباحث سخت ، مباحث مربوط به یادگیری ناقص ، مباحث فراموش شده ، بی دقتی در آزمون ، نکات کلیدی سوالات و به طور کل چکیده ای از آزمون رو یادداشت کنید و تا آزمون بعد روی خودتون کار کنید تا حواستون جمع بشه و دوباره این اشتباه رو تکرار نکنید .
پ.ن : دوستان کنکوری
شاید تا الان با درسها میانه خوبی نداشتید !
ولی با دی وی دی های آموزشی مکتبستان یک کلاس آموزشی کامل و حرفه ای را تجربه میکنید و درسهاتونو زیر نظر اساتید رتبه های تک رقمی آموزش میبینید . برای تهیه این دی وی دی های فوق العاده کافیه عبارت “فیلم” رو به ۳۰۰۰۷۰۰۴۹۰ پیامک کنید تا کاملا راهنماییتون کنیم .
دانلود جزوه کنکور برای همه دروس
برای دانلود جزوات سایر دروس روی جزوه کنکور کلیک کنید