آخرین توصیه ها برای انتخاب رشته ۹۸ | چند نکته مهم زیر را به خاطر داشته باشیم
دوستانی مکتبستانی، معیاری که راههای رفته را از نرفته متمایز میکند انتخاب است. انتخاب به علایق و استعدادهای شما هویت میبخشد. شما اگر در بالاترین سقف استعدادهای فردی قرار داشته باشید و دست به انتخاب نزنید، هیچ مسیری برای شما شروع نمیشود.
پائولو کوئلیو نویسنده نامدار برزیلی میگوید«زمانی که تصمیمی مهم در زندگیتان میگیرید، وارد جریان پرشتابی میشوید و شما را به همان جایی میرساند که همیشه آرزویش را داشتید.»
انتخاب رشتهی تحصیلی از مهمترین تصمیمات زندگی است. شما تابهحال در جستجوی علایقتان بودید. اکنون معیارهای کافی در اختیار دارید که از بین آنها انتخاب کنید. دانشگاه جاییست که استعدادهای شما را تحقق میبخشد. اگر شبها رویای آیندهی روشن داشتید اکنون زمان آن است که این رویا را واقعی کنید.انتخاب رشتهی تحصیلی کلید تحقق این آرزوهاست. هر انتخاب شما را به مسیر خاصی میکشاند. آیندهای که قرار است زندگیتان را در آن سپری کنید به این انتخاب بستگی دارد. پس با دقت و تامل انتخاب رشته کنید.
۱- عاشق انجام چه کارهایی هستید؟
مکتبستانیهای عزیز، رویاها بخش بزرگی از زندگی ما را تشکیل میدهند. اغلب کودکی را در لباس شغل آیندهمان تصور کردیم و نقش آن را بازی کردیم. زمانی که در مهدکودک از ما میپرسیدند دوست دارید در آینده چه کاره شوید، پزشک یا مهندس بیشترین طرفداران را داشت.
استیو جابز معتقد است که باید در زندگیمان کارهای بزرگی انجام دهید و چیزی که باعث انجام کارهای بزرگ میشود، عشق به آن کار است.
شما در صورتی که رشتهی مورعلاقهتان را بخوانید انگیزهی بالایی در دانشگاه خواهید داشت. هیچ اجباری در کار نخواهد بود، شما برای دل خودتان درس میخوانید و بهترین نمرهها را میگیرید. با همین عشق میتوانید به آیندهی تحصیلی درخشان در مقاطع بالاتر امیدوار باشید.
بنابراین، فهرستی از علایقتان تهیه کنید و آن را در اولویت اول انتخاب رشته قرار دهید.
۲- چه کارهایی را خوب انجام میدهید؟
بدون شک، شما ثابت کردید بعضی کارها را عالی انجام میدهید. کارهایی که برای انجام آن تشویق شدید و به توانایی خودتان ایمان دارید.
رشتههایی را که به این کارها ربط دارند فهرست کنید و در اولویت دوم انتخاب رشته قرار دهید.
این کارها در هر فردی متفاوت است. ممکن است شما طراح خوبی باشید، ایدههای جدیدی خلق کنید و به سرعت آن را روی کاغذ میآورید. آیا تا حالا فکر کردید این توانایی چه معمار خوبی از شما میسازد؟
گاهی رفتن به دنبال تواناییها از کارهای موردعلاقه آیندهتان را شکوفاتر میسازد. فردی را تصور کنید که همیشه آرزو داشته دکتر یا پرستار شود. این آرزویی بوده که به خاطر آن کنکور داده است و میخواهد انتخاب رشته کند. این فرد وقتی وارد دانشگاه میشود، از خودش شناخت بیشتری پیدا میکند، مثلا اینکه از خون میترسد یا تحمل دیدن صحنههای دلخراش را ندارد. بدون شک در دوره دانشجویی این آرزو با شکست مواجه میشود و چه بسیار دانشجوهایی که به این دلیل مشابه از تحصیل انصراف میدهند.
پس، در نظر داشته باشید که آینده تحصیلی خودتان را روی رشتههایی بنا کنید که در انجام آن توانا هستید.
۳- از چه کارهایی میتوانید کسب درآمد کنید؟
آیندهی تحصیلی شما شغل آیندهتان را میسازد. خیلی مهم است که در آینده با علاقهی خودتان کسب درآمد کنید و پیشرفت داشته باشید.
سوفکلس، نویسندهی مشهور یونانی میگوید«بدون شغلی مناسب نمیتوانیم آیندهای برای خودمان تصور کنیم.»
شناخت آیندهی تحصیلی بخش مهمی از خودشناسی است. اینکه چه کاری میتوانید انجام دهید که از راه آن زندگیتان را تامین کنید؟ آیا جامعه توانایی آن را دارد که به علایق شما پاسخ مثبت بدهد. یک انتخاب درست باید جامع و کامل باشد، یعنی تمام جوانب را درنظر بگیرید.
رشتههایی که اکنون وضعیت خوبی دارند به این معنا نیست که بعدها هم آیندهی تحصیلی ایدهآلی داشته باشند. پس به زمان حال توجه نکنید و ببینید چه رشتههایی در آینده میتواند آیندهی تحصیلی شما را تامین کند.
این رشتهها را فهرست کنید و در اولویت سوم انتخاب رشته قرار دهید.
۴- از دانشگاه رفتن چه انگیزهای دارید؟
بعضیها فقط رشتهی خاصی را دوست دارند و حاضرند برای دستیابی به دورترین شهرها مهاجرت کنند، از خانواده دور شوند و سختیهای زیادی را تحمل کنند. تا زمانی که این شرایط را تجربه نکنید نمیدانید وضعیت چقدر دشوار خواهد بود. پس با آگاهی انتخاب کنید.
تعدادی دیگر فقط دانشگاه برایشان اهمیت دارد. برای مثال اگر دانشگاه امیرکبیر قبول شوند دیگر برایشان مهم نیست که چه رشتهای بخوانند یا به چه قیمتی وارد دانشگاه میشوند.
اگر شرایط این موقعیت را ندارید خیلی زود رشتهی تحصیلی جاذبهی خود را از دست میدهد.
پس اولویت چهارمتان را به انگیزهی فردی و انتخابهای واقعگرایانه اختصاص دهید. کدام رشتهها برای موقعیت شما مناسب است؟ فشار دوری از خانواده یا مشکل مالی اختلالی در تحصیلتان به وجود نمیآورد؟ یا بیشترین تناسب را به رتبهی آزمونتان دارد؟
از این رشتهها فهرستی تعیین کنید و آنها را در ترتیب انتخابهایتان جای دهید.
دانلود جزوه کنکور برای همه دروس
برای دانلود جزوات سایر دروس روی جزوه کنکور کلیک کنید