با انتخاب رشته درست و اصولی درآمد، آسایش و احساس رضایت خود را از زندگی گارانتی کنیم

انتخاب آگاهانه رشته دانشگاهی و تاثیر فوق‌العاده آن بر آینده دانش‌آموزان

 خب حالا دیگه امتحانات نهایی با همه سختی‌هاش تموم شده و تنها دغدغه دوستان عزیز شده کنکور و در نهایت یک انتخاب آگاهانه برای رشته دانشگاهی! که البته شمارش معکوسش شروع شده و خیلی زود باید خودتون رو براش آماده کنید، وقتش رسیده نتیجه این همه تلاش که در طول سال کشیدید را ببینید.

لازمه تحصیل برای ورود به مشاغل:

 مشاغل در دنیای امروز با گذشته خیلی فرق داره امروزه برای وارد شدن به هر شغلی که مورد علاقه شما باشه مستلزم کسب مهارت و دانش‌های روزه که برای فراگیری این مهارت‌ها گریزی نیست، مگه اینکه به رشته مرتبط با آن شغل وارد بشید و از طریق درس و دانشگاه به اون مهارت‌ها دست پیدا کنید. بله دیگه مثل گذشته نیست که مثلا کسی به مکانیکی علاقه داشته باشه و یه چند ماهی شاگردی کنه و بشه استاد مکانیک. الان جامعه ما به مهندس مکانیک احتیاج داره. این چند مزیت داره.

 با انتخاب رشته درست و اصولی درآمد، آسایش و احساس رضایت خود را از زندگی گارانتی کنیم
با انتخاب رشته درست و اصولی درآمد، آسایش و احساس رضایت خود را از زندگی گارانتی کنیم

۱- جامعه بهتر روی مهندس مکانیک حساب می‌کنه.

۲- تمام مهارت‌های لازم در هر شاخه آموزش داده می‌شه چون مثلا در همان مکانیکی چند نوع مکانیک داریم. مثل مکانیکی ماشین‌های سبک، مکانیکی ماشین‌های سنگین، مکانیکی هواپیما، مکانیکی کشتی و ….. 

۳- فرد برای کسب مهارت در هر شغلی، با تحصیل، بهتر به نتیجه می‌رسد و فرد موفق‌تری خواهد شد. مثلاً راه درآمدزایی را بهتر یاد می‌گیره.

۴- مشاغل امروز آنقدر پیچیده شدند که تنها با دانش و مهارت هست که هر فردی میتونه به شغل دلخواهش در آینده دست پیدا کنه. 

پس داشتن عشق و علاقه به رشته، همراه با کسب مهارت‌های لازم در آن رشته می‌تونه یک آینده شغلی درخشان و بی‌نظیر را برای فرد به ارمغان بیاره.

 

لازمه علاقه برای انتخاب رشته درست و اصولی:

بی‌علاقگی به رشته تحصیلی، به اضطراب دانشجویان منجر می‌شه. همچنین احتمال مشروط شدن دانشجویان که به رشته خود علاقه چندانی ندارند بیشتره. در مقابل، علاقه و نگرش مثبت به رشته، باعث پیشرفت و انگیزه برای مبارزه با مشکلات در دانشجو ایجاد می‌کنه. 

رضایت و لذت بردن از رشته دانشگاهی باعث تحمل هر سختی در دانشجو می‌شه و هر گونه تلاشی برای کسب نمره بیشتر می‌کنه. در واقع دانشجویان علاقه‌مند به رشته خودشون حتی از سختی‌ها و تلاش در آن رشته لذت می‌برند. 

اگر در رشته خود چنین احساسی داشتید موفقیت خود را قطعی بدونید.

در مقابل بی‌علاقه‌گی به رشته، باعث منزوی شدن دانشجو و فرار از درس می‌شه. و اگر کمی سختی‌ها به او فشار آورد ممکنه جا بزنه. حتی اگه با هر زور و مکافاتی تونست نمره قبولی بگیره باز آینده شغلی مناسبی در انتظارش نخواهد بود.

انتخاب رشته درست و اصولی به همراه کسب مهارت:

وقتی شما با دید باز و اطلاع از نیاز جامعه و با علاقه، رشته مورد نظر خودتون را انتخاب کنید، بعد در طول تحصیل از هیچ تلاشی برای کسب مهارت‌های لازم مضایقه نمی‌کنید، همزمان یا در پایان تحصیل به درآمد، آسایش و احساس رضایتی دست پیدا خواهید کرد که حتی خودتان هم تصور نمی‌کنید.

نکته: علاقه به رشته خاص باید با تلاش و کسب مهارت در آن رشته همراه باشه و صرفا علاقه اگرچه تا حدی موثره ولی کافی نیست.

انتخاب رشته درست و اصولی با در نظر گرفتن بازارکار:

پس در درجه اول برای انتخاب رشته، علایق خود را جستجو کنید، آنها را اولویت‌بندی کنید و از میان اولویت‌ها آن رشته‌ای را انتخاب کنید که بازار‌کار بهتری داشته باشد، بعد بدون هیچ تردیدی به آن رشته وارد شوید و تمام تلاش خودتون رو بذارید تا در آن رشته بهترین شوید.

 نکته: انتخاب آگاهانه که همان علاقه و کسب مهارت‌ها است باید با رویکرد بازار کار و کارآفرینی همراه باشد.
گاهی دانش‌آموز با چند رشته مورد علاقه مواجهه و بین آنها تردید داره که این مشکل هم با مشورت با افراد متخصص مثل مشاوران حل شدنیه. 

در نظر گرفتن شادمانی و رضایت در انتخاب رشته درست و اصولی:

سعی کنید بسیار به این دوران سرنوشت‌ساز بهاء دهید، و تمام قوای خود را در این راه بذارید که بهترین رشته را انتخاب کنید، از رشته‌ها شناخت کافی به دست بیارید، حتی اگه شده به خودتون سختی بدهید بهتر از آن است که به رشته‌ای وارد شوید که بعد از چند سال تلاش ترجیح دهید آن را کنار گذاشته و به رشته دیگری وارد شوید؛ یا همان رشته را با بی‌علاقگی ادامه دهید و به شغلی وارد شوید که در آن احساس رضایت و آرامش نکنید.

نکته: این را بدونید به رشته‌ای باید وارد شوید که رضایتمندی و نشاط را در شغل آینده شما تأمین کند. شما اگر در شغل آینده، شاد نباشید و با اشتیاق آن را انجام ندهید فرد موفقی نخواهید بود.

تاثیر شناخت لازم برای انتخاب رشته درست و اصولی:

متاسفانه پژوهش‌ها نشان داده‌اند که درصد زیادی از دانشجویان در زمان انتخاب رشته دانشگاهی شناخت کافی از رشته‌های تحصیلی ندارند. و این موجب مشکلات عدیده برای آنها در طول تحصیل شده.

نکته: قبل از انتخاب رشته باید شناخت کافی از رشته‌های دانشگاهی داشته باشید. 

در نظر گرفتن توانایی علمی برای انتخاب رشته درست و اصولی:

برای انتخاب رشته، نباید درگیر احساسات شوید. شاید ۹۰ درصد از مردم دوست داشته باشند پزشک شوند ولی آیا همه آنها استعداد و توانایی فراگیری دروس آن را دارند؟! آیا مثلا شمایی که به عربی علاقه ندارید و دوست دارید به شغل قضاوت و وکالت وارد شوید می‌تونید یا حوصله دارید از پسِ دروس این رشته به خوبی برآیید؟ بنابراین علاقه به شغل مورد نظر باید با در نظر گرفتن همه جوانب آن همراه باشد. پس صرفا جهت علاقه به شغلی، رشته‌ای را انتخاب نکنید و همه جوانب از جمله سختی راه را هم در نظر بگیرید.

 نکته: اگر به شغلی علاقه دارید باید تا حدودی به دروس رشته آن هم علاقه داشته باشید و سختی راه را هم در نظر بگیرید. (توانایی علمی)

در نظر گرفتن هزینه دانشگاه برای انتخاب رشته درست و اصولی:

آیا اگر تمام جوانب از جمله: علاقه، استعداد، توانایی علمی، شناخت و بازار‌کار را در نظر گرفتید باز می‌تونید از پس هزینه دانشگاه برآیید؟

 نکته: توان اقتصادی خانواده را نیز در انتخاب رشته لحاظ کنید.

نهایتا ضرر رعایت نکردن انتخاب رشته درست و اصولی:

 بعضی مواقع ضرر عدم شناخت از رشته انتخابی یا بی‌علاقگی به این رشته، علاوه بر این که متوجه خود فرد می‌شود، نظام آموزشی، خانواده و جامعه از جمله سیستم سلامت جامعه را تحت‌ تاثیر قرار می‌دهد؛ در مقابل علاقه و شناخت باعث افزایش حس مسئولیت و کارایی افراد در ارائه خدمات می‌شود. بنابراین باید در انتخاب رشته بسیار دقت کنیم تا از وارد آوردن ضررهای احتمالی به خود، خانواده و اجتماع جلوگیری کنیم.

 

مقالات خواندنی: 

قبولی در رشته فیزیوتراپی مخصوص داوطلبان کنکور ۹۹

بهترین رشته‌های تجربی کدامند؟

بهترین رشته‌های انسانی کدامند؟ بروزرسانی ۲۰۱۹

بهترین رشته‌های دانشگاه فرهنگیان کدامند؟

برای قبولی در رشته پزشکی چه باید کرد؟

قبولی در دانشگاه فرهنگیان با چه رتبه‌ای امکان پذیر است؟

دندانپزشکی چند ترم است؟ تحصیل در دانشگاه و بازار کار

قبولی در رشته پرستاری مخصوص داوطلبان کنکور ۹۹ به چه صورت است؟

یک جلسه مشاوره رایگان با دانشجویان پزشکی

ما توی مکتبستان یک تیم بزرگ از دانشجویان پزشکی داریم که میتونیم تا کنکور بهتون برنامه و مشاوره تلفنی بدیم.

برای آشنایی با خدمات ما یک جلسه میتونیم مشاوره رایگان داشته باشیم.

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، کافیست فرم زیر را پر کنید 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت لینک دانلود