آیا برای انتخاب رشته تجربی می‌توان خودمحور بود یا باید از مشاوره انتخاب رشته کمک گرفت؟

آیا برای انتخاب رشته تجربی می‌توان خودمحور بود یا باید از مشاوره انتخاب رشته کمک گرفت؟

الان ۴ سال از آن زمان می‌گذرد. در انتخاب رشته تجربی هرگز با مشاور انتخاب رشته مشورت نکردم در نهایت لیسانس گرفتم و در موقعیت خوبی قرار گرفتم. پیشنهادهای کاری زیادی به من می‌شود ولی نمی‌دانم چرا احساس افسردگی می‌کنم!

 

هر چه سعی می‌کنم به نوعی رضایت در خودم ایجاد کنم، نمی‌شود که نمی‌شود. خیلی‌ها آرزوی موقعیت و شرایط مرا دارند و مرا خوشبخت‌ترین افراد تصور می‌کنند در حالی که من اصلاً وضعیت خودم را دوست ندارم. علاقه من از بچگی به رشته دیگری بود، در‌حالیکه به خاطر موقعیت و محبوبیتی که رشته من داشت، اطرافیان به خصوص پدر و مادرم مرا تشویق کردند به این رشته وارد شوم. البته همان اوایل خودم هم بدم نمی‌آمد و از به‌به و چه‌چه دیگران یک احساس غروری به من دست می‌داد که نگو! ولی به مرور زمان دریافتم که به‌هیچ وجه به رشته خودم علاقه ندارم و هر کاری می‌کنم نمی‌توانم این علاقه را در خودم ایجاد کنم! آخه مگه میشه کسی از چیزی بدش بیاد و به زور بخواد در خودش علاقه ایجاد کنه؟! چطور به شغلی وارد بشم که می‌دونم توش موفق نخواهم بود؟ واقعا چه کار کنم؟ بعضی وقتا پیش خودم فکر می‌کنم خوبه دوباره شروع کنم و رشته مورد علاقه‌ام رو بخونم ولی تا یادم به این همه زحمت می‌افته که توی رشته‌ام کشیدم یه آه می‌کشم و بی‌خیال می‌شم. نه راه پس دارم نه راه پیش.

این حرفهای دل خیلی از بچه‌هاست که با انتخاب رشته نادرست و اشتباه، باعث به خطر افتادن آینده خودشان می‌شوند. ما در این مطلب راه‌حل‌هایی را به شما پیشنهاد می‌کنیم که تا حدودی شما را به یک انتخاب درست برساند.

آیا برای انتخاب رشته تجربی می‌توان خودمحور بود یا باید از مشاوره انتخاب رشته کمک گرفت؟
آیا برای انتخاب رشته تجربی می‌توان خودمحور بود یا باید از مشاوره انتخاب رشته کمک گرفت؟

در انتخاب رشته تجربی عجول نباشید:

عجله در انتخاب رشته باعث می‌شود: 

  • خیلی از پارامترهای دیگر را نادیده بگیرید؛
  • نتوانید درست تصمیم بگیرید.
  • درست تحقیق نکنید و خیلی از عیوب رشته‌ای که به آن وارد شدید را متوجه نشوید؛ از جمله: سختی دروس، بی‌علاقه‌گی به دروس، نادیده گرفتن بازار‌کار، بی‌علاقگی به شغل‌هایی که در آن رشته وجود دارد و…

در انتخاب رشته تجربی احساسی تصمیم نگیرید:

به این معنی که همه جوانب را در نظر بگیرید و صرفاً به خاطر یک یا دو مزیت، بقیه خصوصیات رشته را نادیده نگیرید؛ البته گاهی، دانش‌آموز دچار خطا می‌شود و پیش خودش فکر می‌کند رشته مورد نظر از هر نظر بهترین رشته است، ولی در طول مسیر تازه درمی‌یابد که اشتباه کرده و از راهی که در پیش گرفته دلسرد و دلزده می‌شود؛ اینجاست که کمک گرفتن و مشاوره از کسی که از همه زیر و بم رشته خبر دارد ضروری احساس می‌شود.

 شاید دانش‌آموز مجبور باشد مقداری هزینه کند تا بفهمد رشته مناسب چیست. ولی مقداری هزینه کردن خیلی بهتر از آن است که چندین سال یک راه اشتباه را بپیماید بعد بفهمد اشتباه کرده و حتی گاه باعث تباهی زندگی‌اش نیز می‌شود.

کار اصلی مشاور انتخاب رشته چیست؟

با این اوصاف یک مشاوره انتخاب رشته تجربی به خاطر اطلاعات بسیار مفیدی که در مورد رشته‌ها دارد می‌تواند بهترین مشاوره را به دانش‌آموز بدهد.

او با چند جلسه مشاوره گذاشتن، دقیقاً متوجه می‌شود نیاز دانش‌آموز چیست، خلأهای او را مورد شناسایی قرار می‌دهد و با در نظر گرفتن نقطه قوت‌ها بهترین گزینه‌ها یا یک گزینه را جلوی دانش‌آموز می‌گذارد.

به طور کلی با شناخت واقعی که از رشته‌ها دارد، رشته‌ای را به دانش‌آموز پیشنهاد می‌دهد که بیشترین سنخیت را با روحیات، شخصیت، استعداد و علاقه دانش‌آموز داشته باشد. 

آیا دانش‌آموز نباید خودش در مورد رشته تحقیق کند؟

شاید دانش‌آموزی بر این باور باشد که می‌تواند خودش به اطلاعاتی در مورد رشته‌ها دست پیدا کند و در این زمینه خود‌محور باشد که البته اطلاعات، به دست آوردن از رشته‌ها خیلی هم خوب است و هیچ کس نگفته که تحقیق کردن کار بدی است. اتفاقاً ما بسیار این را به شما توصیه می‌کنیم زیرا با اطلاعاتی که از رشته‌ها به دست آورده‌اید و با آنها آشنایی نسبی پیدا کردید، وقتی یک جلسه با مشاور در مورد رشته‌ها صحبت می‌کنید بهتر می‌توانید سوال کنید و اینکه از کجا سوال کنید. حتی ممکن است چند مورد از اطلاعاتی که به دست آوردید ناکافی یا غیر واقعی باشند اینجا از مشاور سوال می‌کنید و به اطلاعات واقعی دست پیدا می‌کنید.

در کل وقتی از رشته‌ها یک اطلاعات نسبی به دست آورده‌اید بهتر می‌توانید مشاور را سوال‌پیچ کنید و مشاور را تخلیه اطلاعات کنید. پس هرگز حتی اگر خودتان تحقیقات همه جانبه انجام دادید رفتن پیش مشاور را پشت گوش نیندازند.

اهمیت مشورت از نظر بزرگان و دانشمندان:

پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: از انسان فرزانه راهنمایی خواهید و نافرمانی او مکنید که پشیمان خواهید شد. همچنین امام علی (علیه السلام) فرمودند: هر که خودرایی کند هلاک گردد.

دانشمندان و فلاسفه نیز بسیار به اهمیت مشورت تاکید داشتند؛

از سخن افلاطون نیز می‌توان به اهمیت فراوان مشورت پی برد آنجا که می‌گوید: رایی که متکی به دانش نباشد، هیچ ارزشی ندارد، بلکه رای کوران است.

مشورت از دید افراد موفق: 

ویلیام شکسپیر: آنان که پیروز می‌شوند، همان کسانی هستند که از مشورت دوستان بهره می‌برند. 

اهمیت مشورت از دید بزرگان یک دلیل واضح و روشن دارد و آن اینکه هیچ کس از لحاظ بصیرت و یافتن راه صحیح صد‌‌در‌صد کامل نیست. 

اولویت‌های مهم برای انتخاب رشته تجربی باید چگونه باشد؟

بیشتر مواقع دانش‌آموزان، بعد از آزمون کنکور و گرفتن نتیجه‌ها بدون در نظر گرفتن هیچ چیزی و بدون مشورت با کسی خیلی زود و با عجله همان رشته را انتخاب می‌کنند که شرایط بهتری از لحاظ تحصیل برایشان ایجاد می‌کند. با این توضیحاتی که دادیم خودتان می‌فهمید که این کار، ممکن است تا چه حد به ضرر شما تمام شود و حتی تا چه حد آینده شما را تباه کند.

این را بدانید انتخاب رشته یکی از مهم‌ترین دوران زندگی شماست، و اگر بگوییم همه زندگی شما بسته به آن است هرگز اغراق نکردیم. هرگز آن را سرسری نگیرید احساسی برخورد نکنید و عجله نکنید. رشته‌های تجربی تنوع‌های بسیار زیادی دارد پس دقت کنید. 

شاید اول تصور کنید بهترین تصمیم را گرفتید ولی در آینده‌ای نه چندان دور مرتب این جمله را با خود تکرار می‌کنید که ای‌کاش با یک مشاور انتخاب رشته تجربی مشورت کرده بودم.

مقالات خواندنی: 

آیا مشاوره کنکور ۹۹ می‌تواند سرنوشت ساز باشد؟

برنامه ریزی کنکور ۹۹

مشاوره معجزه میکند؟

یک جلسه مشاوره رایگان با دانشجویان پزشکی

ما توی مکتبستان یک تیم بزرگ از دانشجویان پزشکی داریم که میتونیم تا کنکور بهتون برنامه و مشاوره تلفنی بدیم.

ترجمه مقاله سیستم استنتاج فازی تطبیقی برای پیش بینی سیستم های غیرخطی

برای آشنایی با خدمات ما یک جلسه میتونیم مشاوره رایگان داشته باشیم.

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، کافیست فرم زیر را پر کنید 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت لینک دانلود